Flygvapenmuseum - Entrébiljett
Flygvapenmuseum - Entrébiljett
Flygvapenmuseum - Entrébiljett
Flygvapenmuseum - Entrébiljett
Flygvapenmuseum - Entrébiljett
Flygvapenmuseum - Entrébiljett
11 dec - 31 dec

Flygvapenmuseum - Entrébiljett

Upplev den svenska militärhistoriens utveckling! Flygvapenmuseum i Linköping är ett prisbelönt teknik- och kulturhistoriskt museum. Boka här!

Beskrivning

Upplev den svenska militärhistoriens utveckling! Flygvapenmuseum i Linköping är ett prisbelönt teknik- och kulturhistoriskt museum. Här finns historien om flygets självklara plats i Sverige och i det svenska försvaret. Museet passar hela familjen och erbjuder guidade visningar.


Hos oss finns en unik samling flygplan, från de som flögs av det tidiga 1900-talets pionjärer fram till dagens JAS 39 Gripen. Här får du se autentiska plan från flygvapnets historia och höra om de människor som gjorde flygvapnet möjligt.


Det kanske mest spektakulära föremålet i samlingarna är den svenska DC-3:a som sköts ned över Östersjön av sovjetiskt jaktflyg 1952. Drygt femtio år senare hittades flygplanet på havsbotten, bärgades och lades till sin sista vila på Flygvapenmuseum.


Flygvapenmuseum är också en plats där kunskap och lek möts på ett självklart sätt. I Flyglabbet, museets science center, finns flygsimulatorer och experimentstationer på temat flyg. Bli pilot för en dag och sätt dig bakom spakarna i vår JAS 39 Gripen-simulator – som att flyga på riktigt!


På Flygvapenmuseum finns massor av roliga och lärorika saker att göra för både stora och små. På Leklanda kan du köra runt på banorna och tanka ditt fordon, och i Drakel och Viggos verkstad finns många märkliga pryttlar att kika på. I Flyglabbet hittar du spännande experimentstationer och kluriga uppgifter att lösa.


Välkommen till Flygvapenmuseum!

 • Pris från
  100 Sek
 • Tillfällen
  måndag 11 december
  tisdag 12 december
  onsdag 13 december
 • torsdag 14 december
  fredag 15 december
  lördag 16 december
  söndag 17 december
  måndag 18 december
  tisdag 19 december
  onsdag 20 december
  torsdag 21 december
  fredag 22 december
  lördag 23 december
  söndag 24 december
  måndag 25 december
  tisdag 26 december
  onsdag 27 december
  torsdag 28 december
  fredag 29 december
  lördag 30 december
  söndag 31 december

Boka Flygvapenmuseum - Entrébiljett