Argbiggan - Sommarföreställning av Shakespearefabriken
Argbiggan - Sommarföreställning av Shakespearefabriken

Argbiggan - Sommarföreställning av Shakespearefabriken

Välkomna till Vadstena och Shakespearefabrikens sommarföreställning - Argbiggan!

Boka här

Beskrivning

Den italienske adelsmannen Baptista i Padua har två döttrar som han vill gifta bort. Den äldsta, Katarina, är ovillig att underkasta sig en äkta make, men den yngsta, Bianca, som har flera friare, får inte gifta sig innan Katarina har gjort det. Biancas tre friare vill förstås så fort som möjligt få Katarina gift med någon, så att de kan få gifta sig med Bianca, och då dyker Petruchio upp i Padua. Katarina är känd som en arg, självständig kvinna med en stark egen vilja, som gärna läxar upp friare både med ord och med slag och Petruchio ser det som sitt livs utmaning att få henne på fall. Får han det?

Argbiggan spelas kl. 18.00, onsdag-söndag mellan 1 juli och 5 augusti.

Ta kungståget till teatern!
För dig som inte vill ta bilen själv, cykla eller gå ut till fabriken så kan man boka in sig på Kungtåget som går från järnvägsgatan 9, vallgraven i Vadstena ut till fabriken samt tillbaka till Vadstena efter föreställningens slut. Tåget går varje dag som vi har föreställning, och avgår 45 min innan föreställningens start. Biljetterna kostar 30 kr tur och retur för alla åldrar.

Parkering
Finns i anslutning till fabriken och är gratis.

Servering
Något gott att äta och dricka sätter guldkant på teaterbesöket. Glöm inte att förboka! Kom bort till serveringen innan föreställningen så är din beställning klar till pausen.

Välkommen!

Funktionshinder
Har du särskilda behov? Inga problem! Kontakta oss innan du bokar dina biljetter så hjälper vi till. Kom ihåg att höra av dig i god tid då antalet platser för rullstolar är begränsade.

Gruppbokning och scenpass

Kontakta oss för information och bokning.

Föreställningens längd
Speltiden ca 3 timmar inklusive 20 minuters paus.

Barn
Från 7 år är Välkomna!

 • Gatuadress
  ULLEVI 101
 • Postnummer
  592 91
 • Postadress
  Vadstena
 • Prisinformation
  Vuxen - 370 kr
  Student - 180 kr
  Barn (upp till och med 12 år) - 120 kr