JAERV
3 jul

JAERV

Jaerv är en prisbelönt kvintett som sjunger och spelar utåtriktad, energifull och innerlig folkmusik med influenser från pop och jazz.

Beskrivning

I genuin spelglädje skapar de sina virvlande melodier med såväl instrument som sina fem röster där den varma, breda vokalklangen ger dem en särprägel i svensk folkmusik. Vokala femstämmiga kärleksvisor blandas med kraftfulla polskor och fria improvisationer där samklangen, rytmen och den sceniska energin inte lämnar någon oberörd. Jaerv är flitigt anlitade i många olika sammanhang.

Sedan starten för 15 år sedan har de turnerat i bl.a. Japan, USA, Skottland, Irland, Norge och Sverige och samarbetat med bl.a. Sofia Karlsson, Göteborgs Symfoniker och Vocal Art Ensemble. Jaerv har mottagit flertalet utmärkelser och stipendier från bl.a. Kungliga Musikaliska Akademien, Statens Kulturråd och The American-Swedish Foundation. De har gett ut fyra fullängdsalbum och släppt ett antal singlar med internationella samarbeten, bl.a. med den japanska Koto-virtuosen Hiroe Morikawa samt cross-over duon The OK Factor från USA.

Musik i Forsvik har sedan 20 år syfte att främja musik och kulturutbud i Forsvik och arrangera unika konserter i Bruksteater Gjuteriet på Forsviks Bruk. Musik i Forsvik var för flera år en ideell förening men sedan juni 2022 ingår varumärken Musik i Forsvik i den prisbelönta Smofa – Skaraborgs Musikal- och Filmakademi. 2023 firar vi 20 års jubileum med ett brett utbud av olika musikgenrer. Fler evenemang finns här https://www.nortic.se/dagny/organizer/2101

MUSIKER JAERV
Joel Hagen: Flute, Whistles, Soprano Saxophone, Vocals
Anders Bergsten: Double Bass, Nyckelharpa, Vocals
Harald Nilsson: Guitars, Vocals
Markus Gustavsson: Fiddle, Lead Vocals
Tobias Hedlund: Percussion, Pump ORgan, Vocals

Facebook: https://www.facebook.com/JAERVFOLKMUSIC/

Webbsida: https://www.jaerv.com

ca kl 18.15 Konsert Förband
Paus
ca kl 19.00 Konsert Jaerv

Längd cirka 2 tim och 30 min, en paus, fika och dryck kan köpas i baren (vi har alkohol paustillstånd)
Pris 0-250 kr
Kontakta oss för grupprabatter (från 10 personer) genom info@smofa.se

Föreställningen spelas på svenska.
Rekommenderad från 6 år.

Scen Smofa, Forsviks Bruksteater Gjuteriet, Bruksvägen 2, 54673 Karlsborg
Konstnärlig Ledning Musik i Forsvik OLA WIRTBERG
Producent KOLJA SCHALLENBERG för SMOFA

För dagsaktuell information om föreställningen se www.smofa.se

Vi håller oss till gällande lag. Vi ser gärna att du kommer till oss med omsorg om dig själv, andra besökare och anställda. Stanna hemma om du känner dig sjuk och undvik nära kontakter. Enskilda rekommenderas att vaccinera sig mot covid-19 och influensa. Information om hur du vaccinerar dig finns på 1177.

Observera att återköp enbart kan ske om du har köpt en avbeställningsförsäkring via Nortic samt om din avbeställning uppnår försäkringsvillkoren. Notera att försäkringsbolaget kräver intyg som stödjer orsaken till avbeställningen. Du kan läsa mer om försäkringen HÄR https://nortic.zendesk.com/hc/sv/articles/360017976318

Observera att Smofa inte säljer egna avbeställningsskydd och därför inte står för avbeställning/ombokning. Om Smofa måste ställa in föreställningar står Smofa för återbetalning eller liknande.