Invigning Göta kanalleden!
Invigning Göta kanalleden!
Invigning Göta kanalleden!
Invigning Göta kanalleden!
10 jun

Invigning Göta kanalleden!

10 juni invigs äntligen den nationella cykelleden längs Göta kanal!. Den officiella invigningen blir en riktig familjefest i Töreboda och Hajstorp med bandklippning, kanonsalut och självklart en cykeltur.

Var med och skapa historia genom att vara en av de första som cyklar på den officiella leden! Alla är välkomna, så oavsett om du har en gammal höghjuling, en enhjuling eller en modern liggcykel går det lika bra att vara med. Eftersom det bara är 6 km, går det också bra för barn att följa med. Vill du dekorera din cykel med blommor eller svenska flaggor blir det förstås extra festligt!

Beskrivning

10.00 Töreboda, vid Café Visthuset
Välkomsttal
Kanonsalut
Bandklippning

Cykelfärd mot Hajstorp, 6 km
Under cykelturen kan du vara med i vår tipspromenad och vinna fina priser.

11.00 Hajstorp
Tal av kommunstyrelsens ordf. Töreboda
Tal av Göta kanalbolags vd Roger Altsäter
Sång
Föreläsning om Göta kanal
Kanonsalut

Framme i Hajstorp bjuds på Klings glass till alla barn som har cyklat, och det kommer finnas grillad korv och hamburgare att köpa. Självklart går det även att köpa riktigt gott kanalfika på Hajstorps Slusscafé.

I kanalen blir det uppvisning av M/S Wilhelm Tham i Miniatyr. Dessutom håller både smedjan och magasinet öppet för att visa sina verksamheter. Barnen kan antingen prova på BMX-cykling eller testa traktorer i både stort och litet format. Kort sagt, en riktigt bra familjedag!

12.10 BMX freestyle show
13.00 Knaster och Knas show
13.50 BMX freestyle show
14.00 Pappa Kapsyl på scenen, med efterföljande signering


Välkomna!