Cykla Göta kanal med barn 19 km
Cykla Göta kanal med barn 19 km
Cykla Göta kanal med barn 19 km
7 jun - 31 aug

Cykla Göta kanal med barn 19 km

Cykla Göta kanal med barn, detta cykelpaket passar utmärkt för barnfamiljer även med små barn. Cykelturen går på den fina bilfria och mycket lättcyklade leden som följer alldeles utmed Götakanal. Ett flertal slussar och broar passeras innan ni kommer fram till Norrqvarn där boende, middag och lek väntar. Total cykelsträcka 19km.

Beskrivning

Dag 1
Ni startar er cykling i Sjötorp där ni hämtar ut era cyklar. Nu cyklar ni längs med Göta kanal upp mot Norrkvarn. På vägen passerar ni inte mindre än 9 slussar samt det lilla samhället Lyrestad. Efter ca 10 lättcyklade km är ni framme vid Norrkvarns Slussområde. Där ligger Norrqvarn Hotell & Konferens med restaurang och Barnens Minikanal. Barnens Minikanal är en miniatyrvärld av Göta kanals västgötadel. Här finns alla slussar, signaturbyggnader och sjöar uppbyggda. Här checkar ni in på ert boende och parkerar cyklarna.

Efter incheckning väljer alla i familjen varsin glass och barnen i familjen får låna en båt att leka med i Barnens Minikanal. Efter en fin eftermiddag med massor av lek i minikanalen, utforskande av lekbåten och tittat på slussningen i slussområdet är det dags för en god middag serverad direkt på bryggan. Här väljer ni valfri varmrätt från menyn.

Dag 2
Efter en härlig frukostbuffé som är en mix av ekologiskt och närproducerat hämtar ni era cyklar, sedan är det dags att cykla tillbaka mot Sjötorp. Är det fint väder föreslår vi att ni tar ett dopp vid badbryggan i Lyrestad.
Idag finns också möjlighet att stanna och titta på slussningarna som passeras.

Det här ingår:

Cyklar & tillbehör passandes för hela familjen i 2 dagar, hämtas och lämnas i Sjötorp. Del i familjerum på Norrqvarn inkl. frukost. 2 rätters middag (ex. dryck ) på restaurangen i Norrqvarn. Glass för hela familjen i Norrqvarn.

Wifi

För barnen ingår gratis hyra av båt till Minikanalen, Norrqvarn.

Ert bagage kan med fördel lämnas av på Norrqvarn innan ni åker och hämtar era cyklar i Sjötorp.