Cykelsemester Sluss till Sluss, Start Söderköping
Cykelsemester Sluss till Sluss, Start Söderköping
Cykelsemester Sluss till Sluss, Start Söderköping
Cykelsemester Sluss till Sluss, Start Söderköping

Cykelsemester Sluss till Sluss, Start Söderköping

Den pittoreska staden Söderköping är en av de charmigaste platserna längs Göta kanal. Upplev småstadsidyllen och kanallandskapet i en härlig mix. Njut av cykling på bilfria vägar längs Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Nytt för i år är cykelbåten som tar er över sjön Asplången . En härlig upplevelse som förhöjer naturupplevelsen.
Turen går från Söderköping till Norsholm och tillbaka igen.

Beskrivning

Dag 1

Söderköping - Norsholm (cykeltur 18 km)

Cykelsemestern utgår från Söderköping. Cyklarna hämtas på Korskullens Camping och färden längs kanalen kan börja. Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Turen tar er på de bilfria gamla dragvägarna längs Göta kanal. Nytt för i år är cykelbåten som tar er över sjön Asplången. Turen kostar 100kr tur & retur och går kl.10-16. En fantastisk upplevelse att ta sig längs Göta kanal och över sjön. Det finns gott om tid att se sig om och att njuta av landskapet längs ”Sveriges blå band.” Dagen avslutas i Norsholm på Kapten Bille´s där mat och logi väntar.

Dag 2

Norsholm - Söderköping (cykeltur 18 km)

Efter en god frukost fortsätter er cykelsemester. En liten pärla utmed sträckan är slussen Brådtom, här har man allt annat än bråttom. Bara njut här! Från Hulta sluss tar ni åter cykelbåten tillbaka över sjön Asplången. Båten är ett fantastiskt sätt att färdas på för att kunna uppleva närheten till kanalen. När ni kommer fram till Söderköping checkar ni in på Korskullens Stugby. På kvällen avnjuter ni middagen i det sägenomspunna Söderköping.

Dag 3

Söderköping - Mem - Söderköping (cykeltur 12 km)

Innan ni avslutar cykelsemestern rekommenderar vi en tur ut till Mem, 12 km tur & retur. Här mynnar Göta kanal ut i Östersjön (slutmålet på kanalen). Här invigdes färdigställandet av den östra delen av Göta kanal år 1832. Känn historiens vingslag och gör ett besök i det gamla Kanalmagasinet numer nyrenoverat men år 1832 serverades invigningsmåltiden här. Åter i Söderköping lämnas cyklarna tillbaka och ni kan till fots fortsätta utforska Söderköping.


Allt detta Ingår:
1 st Övernattning på Kapten Bille´s inkl. sängkläder & handduk (toalett & dusch i korridor)
1 st Övernattning i 4-bäddsstuga på Korskullens Camping inkl. sängkläder & handduk (toalett & dusch i servicehus)
2 st Frukostbuffé
1 st 2-rätters middag exkl dryck, Kapten Billés
1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Å-Caféet Söderköping
1 st Cykel 7-växlad inkl. cykelkorg (från 13 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning