Barnens cykelpaket 19 km
Barnens cykelpaket 19 km
Barnens cykelpaket 19 km

Barnens cykelpaket 19 km

Upplev en del av Göta kanals västra sida med cykel under 2 dagar. Perfekt för hela familjen! Läs mer här.

Beskrivning

Här cyklar ni längs den fina, bilfria, platta och lättcyklade leden som följer utmed kanalen. Under dagen passeras ett flertal slussar och broar. Från Sjötorp där Göta kanal startar, cyklar ni på den cykelled som slingrar sig fram genom den svenska naturens många skiftningar. Cykelleden är de gamla dragvägarna där det för mer än 100 år sedan var hästar och oxar som drog fram båtarna som skulle ta sig genom Göta kanal.

Dag 1 - Sjötorp- Norrqvarn
Ni startar er cykling i Sjötorp och sedan cyklar ni längs med Göta kanal upp mot Norrqvarn. På vägen passerar ni inte mindre än 9 slussar samt det lilla samhället Lyrestad. Efter 10 lättcyklade km är ni framme vid Norrqvarns Slussområde. Där ligger Norrqvarn Hotell & Konferens med restaurang, hotell, udda boenden och Barnens Minikanal. Barnens Minikanal är en miniatyrvärld av Göta kanals västgötadel. Här finns alla slussar, signaturbyggnader och sjöar uppbyggda. Här checkar ni in och parkerar cyklarna.

Efter incheckning väljer alla i familjen varsin glass och barnen i familjen får låna en båt att leka med i Barnens Minikanal. Efter en eftermiddag med lek i minikanalen, utforskande av lekbåten och tittat på slussningen i slussområdet är det dags för middag på bryggan. Vi serverar er en förrätt och en varmrätt som ingår i paketet. På söndar och måndar utgår två rätters middag och ersätts med vår grymma grillbuffé.

Dag 2 - Norrqvarn - Sjötorp
Efter en härlig frukostbuffé som är en mix av ekologiskt och närproducerat hämtar ni ut era cyklar. Sen är det dags att cykla tillbaka till Sjötorp. Är det fint väder förslår vi att ni tar ett dopp vid badbryggan i Lyrestad.

Pris 2022
Vuxen från SEK 1625
Barn från SEK 645

Det här ingår:

  • Cykel i 2 dagar, hämtas och lämnas i Sjötorp
  • Del i familjerum, Norrqvarn
    Två rätters middag, Norrqvarn
  • Glass, Norrqvarn
  • Gratis hyra av båt till Minikanalen, Norrqvarn


Ert bagage kan med fördel lämnas av på Norrqvarn innan ni åker och hämtar era cyklar i Sjötorp.
Paketet är bokningsbart för 2 vuxna och 1-2 barn.
Är det fler barn, ring oss på 0501-50770 så hjälper vi er att boka.