Driftchef Göta kanal, Östergötland

Göta kanal är Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk och vårt lands ledande turistiska vattenled och besöksmål med ca 3 miljoner besökare per år. Göta kanal är 190 km lång och sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern. AB Göta kanalbolag ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att bevara och utveckla Göta kanal samt att skapa förutsättningar för turism på och längs kanalen. Vi är 23 åretruntanställda samt ca 100 säsongsanställda. Huvudkontoret finns i Motala.

Vi söker en driftchef till vår anläggningsavdelning i Östergötland, med placering i vår verkstad vid Bergs slussar. I Östergötland arbetar sju kanalreparatörer som rapporterar till driftschefen. Du rapporterar till anläggningschefen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en arbetsplats i ett av Sveriges största besöksmål, där servicekänslan är hög och drivs med stor tillgänglighet. Anläggningen spänner över både en lång geografi och många arbetsområden. Vi erbjuder en historisk anläggning där utmaningen ligger i att förena ny och gammal teknik i praktiska lösningar.

Ledarskapet i fokus
Vi söker en tydlig och kraftfull ledare som fokuserar på att skapa en arbetsmiljö där medarbetarna har möjlighet att bidra och utvecklas. Ett närvarande ledarskap är en stor del i rollen som driftschef och du agerar som en god förebild för dina medarbetare. Du trivs med utmaningen att anpassa ditt ledarskap utifrån rådande förutsättningar.

Ansvar
Du ansvarar för att utveckla och förvalta kanalanläggningen och vattenleden Göta kanal tillsammans med vår anläggningschef och din kollega i Västergötland. Du ansvarar för anläggningens säkerhet och att nödvändig tillsyn görs systematiskt. Du ska kartlägga behov av underhåll/upprustning och planera och driva upprustningsprojekt. Att tänka strategiskt är viktigt när du prioriterar i ditt arbete. Att arbeta med egna resurser och köpta entreprenörstjänster optimeras utifrån behovet.

Vem är du?
Vi söker dig som är van att ta ansvar, initiativ och jobba med problemlösning. Du tycker det är kul att jobba med hög servicekänsla och samarbeta med både interna och externa kontakter. Du ser möjligheter i det dagliga som ett sätt att utveckla och optimera vårt arbete. Att arbeta med både individuella arbets- och kompetensutvecklingsmål är en viktig del av ett engagerat ledarskap. Vi tycker det är viktigt att du ska utnyttja dina kunskaper/erfarenheter och dela med dig av dessa.

Kvalifikationer
Du bör ha någon eller flera av nedanstående kvalifikationer:

  • Erfarenhet från ledarskap och projektledning.

  • Tekniskt gymnasium eller motsvarande.

  • Bred teknisk kunskap med fokus på anläggningsfrågor.

  • Kunskap om entreprenadjuridik.

 

 

Vill du veta mer?
Har du några frågor, är du välkommen att ringa till Anläggningschef Stefan Ljungblad, 0141-20 20 51 eller Ekonomi-/HR-chef Maria Elken Person, 0141-20 20 63.

Välkommen med din ansökan!
Passar du in på ovanstående och vill bli en av oss som arbetar för att utveckla Göta kanal och ser till att våra besökare trivs, är du välkommen att skicka in din ansökan via e-post till jobb@gotakanal.se senast 2018-04-08.