Östergötland med barn

Söderköping 

Klättra upp för Ramunderberget och titta på utsikten över Söderköping och kanalen. En härlig upplevelse för såväl barn som vuxna.

När ni har tagit er ner igen kan det vara dags för en glass, vilken tur då att glassrestaurangen Smultronstället ligger precis intill! Om kön är lång som den ibland kan vara låter ni barnen leka av sig i lekplatsen intill, med slussande båtar som bakgrund. En promenad genom den pittoreska stadskärnan hinner ni också med, visste ni om att delar av Madicken-filmerna är inspelade här?

 

Norrköping

Passa på att ta en sväng in i Norrköping på ditt äventyr utmed Göta kanal. Det finns mycket man förknippar med Sveriges nionde störst stad. Förutom fotboll och gula spårvagnar väntar en lång rad familjevänliga attraktioner, sevärdheter, nöjen och roliga aktiviteter.

 

 

Brådtom 

Efter en stunds spännande stadsliv beger ni er vidare västerut. Stannar till vid Brådtoms slusscafé för en fika och hälsa på gårdens katter, kaniner och glada sprätthönor. (Blev ni kvar längre än beräknat i Söderköping och tycker att Brådtom är en mysig plats – Då kan ni även övernatta här)

 

Bergs slussar 

 Nästa destination – Bergs slussar!

Här avslutar ni dagen. Spelar en runda minigolf eller tar ett dopp vid den barnvänliga badstranden i Roxen. Spana på de sista båtarna som slussar in till natthamn från kanalkrogen Delimos terrass, samtidigt som ni avnjuter en god hamburgare. Övernattar gör ni på Bergs slussars vandrarhem/stugor.

 

Malfors  

 Nästkommande dag vaknar ni utvilade och tar er några minuter bort till Malfors. Här kan ni besöka den nybyggda aktivitetsparken som passar barn i alla åldrar. Ta en fika på Malfors Café och besök sedan Cloettafabrikens outlet i Ljungsbro innan ni åker vidare.

 

Borensberg 

 Ät en god lunch på anrika Göta hotell som ni hittar precis intill kanalen. Efter lunchen vill barnen hjälpa till att veva upp slussen. Slussen i Borensberg är nämligen en av två slussar som fortfarande öppnas manuellt. Ta en kaffe på kaffeteriet eller se på kolatillverkning hos Börslycke gård.

 

 Motala 

Ni fortsätter sedan till Motala där ni strosar i hamnen i den ljumna sommarkvällen. Ät en god middag på någon av restaurangerna och låt barnen leka på lekplatsen vid vättern. Här kan man rida på en svan såväl som på en gädda.