Letar du efter en gästhamn nära Göta kanal?

Det finns måna gästhamnar i sjöarna längs Göta kanal, både Vättern och Vänern kantas av mysiga orter och livliga hamnar att lägga till i. Här massor att se och uppleva för dig som går Göta kanal, men vill ta en paus från kanallivet för att få sträcka ut på mer öppet vatten.

 

I Vättern finns Vadstena, Askersund och Hjo på behändigt avstånd från kanalhamnarna Karlsborg och Motala. Vill du göra längre turer finns både Visingsö och Jönköping i södra delen av sjön. 

 

I Vänern har du inte långt in till Mariestad eller Otterbäcken i Gullspång när du lämnar Göta kanal i Sjötorp. Ska du ned mot Göteborg passerar du både Lidköping och Vänersborg på vägen mot Trollhätte kanal. De senare är dock väl värda ett besök även för dig som vänder i Vänern och går tillbaka på Göta kanal igen. 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur en resa med din fritidsbåt på Göta kanal går till? Du kanske vill veta maxhöjden för att kunna segla med din segelbåt, eller maxfarten för din nya motorbåt. Eller så vill du kanske veta om vi har flera olika biljetter för fritidsbåtar på andra sträckor än Göteborg-Stockholm?

 

Det finns nästan hur mycket som helst att läsa för den som vill fördjupa sig innan du börjar transporten av din båt på Göta kanal. 

Miniresor - Prova på kanallivet!

För dig som vill prova på hur det är att resa på Göta kanal, och kanske slussa för första gången, rekommenderar vi Miniresan. Miniresan är ett specialerbjudande som går att boka under högsäsongen för fyra speciellt utvalda sträckor, alla med sin egen unika karaktär och charm. Förutom kanalresan ingår 3 gästhamnsnätter i biljetten.