Båtutflykter & Båtsemester

Alla med egen fritidsbåt känner nog igen sig i att man oftast bara ger sig ut till samma smultronställen år efter år. För många tryter fantasin när det kommer till att ge sig ut på längre båtutflykter, eller spendera större del av semestern i båten. Vi har därför satt ihop lite olika förslag på både båtutflykter och båtsemestrar i, och i närheten av, Göta kanal. 

 

För dig som bor i Stockholm eller Göteborg, är det egentligen inte långt att göra en utflykt till Göta kanal med din båt. Eftersom kanalen är 19 mil lång, kan du lätt spendera några av semesterdagarna med båten på kanalen. 

För dig som redan bestämt dig för att resa på Göta kanal, vill vi även tipsa om att förlänga din vistelse på någon av de större sjöarna Vättern och Vänern. Där finns många öar och mysiga hamnar att upptäcka, även om de inte direkt hör till kanalmiljön. 

Miniresor - Prova på kanallivet!

För dig som vill prova på hur det är att resa på Göta kanal, och kanske slussa för första gången, rekommenderar vi Miniresan. Miniresan är ett specialerbjudande som går att boka under högsäsongen för fyra speciellt utvalda sträckor, alla med sin egen unika karaktär och charm. Förutom kanalresan ingår 3 gästhamnsnätter i biljetten.