Glasbrukets vandrarhem & café
Glasbrukets vandrarhem & café
Glasbrukets vandrarhem & café

Glasbrukets vandrarhem & café

STF Borensberg/Göta kanal (Glasbruket) ligger på en halvö mitt emellan Göta kanal och Motala Ström. Förutom vårt fantastiska vandrarhem, har vi sommarcafé med hembakat och lättare luncher. Vi har cyklar, båtar, kajaker och kanoter att hyra och på kvällen kan ni koppla av i den vedeldade bastun. 

Beskrivning

I en fantastisk miljö i det lilla samhället Borensberg, mellan Linköping och Motala, ligger Glasbrukets vandrarhem & café. Det är vackert beläget på en halvö mellan Göta kanal och Motala Ström. Här behöver gästerna bara kliva ut genom dörren för att uppleva fin natur.

Det finns vackra och funktionella gästrum av olika storlekar. Det finns även lägenheter med tv, eget badrum och kök. Allt i renoverade byggnader med anor från slutet av 1800-talet. Byggnaderna var en gång bostäder åt familjerna som arbetade på Glasbruket och ligger drygt 1 kilometer från slussarna och den lilla sjöstaden Borensberg.

I vårt sommarcafé serverar vi hembakat, glass, enklare rätter, våfflor, lokalproducerade drycker från Brunneby musteri och kaffe såklart!
För catering går det att beställa våra härliga smörgåstårtor och exotiska brickor.

I den härliga utomhusmiljön finns det gott om aktiviteter för varje årstid. Vad sägs som kräftfiske på hösten, inspirerande promenader, cykelturer, kanot/kajak paddling eller varför inte ett härligt bastubad med dopp i Motala ström.

Vi har cyklar till hela familjen.
Våra cyklar är 7-växlade damcyklar utrustade med cykelkorg och pakethållare. Det är kvalitetscyklar utvecklade speciellt för uthyrningsmarknaden.
Vi har även en lådcykel till de minsta barnen och familjetandem till vuxen och barn mellan 4–10 år.
Barnsits, cykelhjälm och cykelväska finns att hyra.

Vi har även ställplatser.

Parkering finns på anläggningen.
WIFI finns i det gröna huset.

Hjärtligt välkomna hit!