Var med och bevara vår vackra historia

Vår kanal är nu över 200 år, fylld av härliga minnen och fascination. Vi arbetar för fullt med att utveckla och bevara vår fina kanal men vi behöver även er hjälp.

Ni kanske har stött på våra blå skyltar när varit ute längs kanalen. 
Vi har satt igång en kampanj vi namngett gåva från allmänheten, där ni får chansen att ge tillbaka och bidra till vår fina kanal. Där ni får chansen att bevara era minnen. Där ni får chansen att utveckla vår kanal för framtida generationer.

 

Vill du bidra?

Swisha till:

123 331 14 95

Vilka är vi?

Göta kanal bildades 1810 då byggnationen av kanalen påbörjades. Idag är den historiska nyttotrafiken på kanalen ersatt av turister i fritids- och passagerabåt, cyklister, vandrare och alla de som bor intill kanalen. AB Göta kanalbolag bedriver kanal- och fastighetsrörelse. I fastighetsrörelsen ingår förvaltning av skog, mark och fastigheter som såväl historiskt som praktiskt är kopplade till kanalen. Ca 350 byggnader ingår i Göta kanalbolags fastighetsbestånd. Göta kanalbolag bedriver också en omfattande underhålls- och upprustningsverksamhet.  

Varför gör vi detta?

Uppdraget som AB Göta kanalbolag har är "Att bevara och återställa det kulturhistoriska byggnadsverket och skapa förutsättningar för turism." I och med detta behöver vi nu er hjälp i vårt fortsatta arbete att bevara den Göta kanal ni håller kär, så att fler får chansen att uppleva den framöver.

Vad är det vi ska göra?

Under vintern planerar vi att underhålla, renovera och restaurera ett antal slussar, fastigheter och rastplatser. Allt för att du som besökare ska ha möjligheten att njuta av kanalen en lång tid framöver.

Hur kan jag bidra?

För att framtida generationer ska ha möjligheten att leva vid och uppleva Göta kanal behöver vi din hjälp. Genom att vara med och bidra till kanalens bevarande ser du inte bara till att den fungerar som den ska, du är med och ger den möjlighet för kommande generationer att skapa sina egna minnen utmed vår gemensamma kanal.

Hur ska jag veta vad jag finansierat?

Vi förstår att du som investerare i Göta kanal är intresserad av att veta hur det viktiga arbetet fortlöper. Vi kommer därför att uppdatera såväl vår webb som våra sociala kanaler med hur underhållsarbetet fortskrider. Så för att inte missa något hoppas vi att du vill följa oss på framförallt Facebook och webb och på så vis följa bevarandet av vår gemensamma kanal.