Jobba extra längs Göta kanal

Du gillar Göta kanal och har säkert fler än en gång stått bredvid någon av våra slussar och funderat på hur det skulle vara att själv arbeta som slussvärd och ta båtgästerna genom kanalanläggningen. Är du intresserad av att jobba extra någon eller några dagar i veckan under början och slutet av kanalsäsongen? I så fall är du kanske en av dem vi söker! 

Varje år arbetar cirka 100 personer som slussvärdar längs Göta kanal. Det är de som möter våra kunder, som kommer med fritids- eller yrkesbåtar, och på ett tryggt sätt slussar dem genom kanalen. I år behöver vi förstärka organisationen på sträckan Motala - Mem med ytterligare ett par personer som vill jobba extra någon eller några dagar i veckan som slussvärdar, främst i början och slutet av kanalsäsongen.

 

Arbetsuppgifter

Som slussvärd möter du våra kunder på fritids- och yrkesbåtar och slussar dem tryggt genom kanalen på hela eller delar av sträckan Motala-Berg. Göta kanal har öppet sju dagar i veckan och vi kan erbjuda ett flexibelt schema där du själv avgör hur många dagar i veckan du vill arbeta. Dock är det meriterande att finnas tillgänglig i stor utsträckning.

Du ansvarar för service, säkerhet och helhetsupplevelsen för våra båtgäster. Tillsammans med dina kollegor är du med och bygger upplevelsen och varumärket Göta kanal. 

- Du agerar värd för våra båtgäster och tar kommandot vid slussar/broar med ett aktivt bemötande mot våra besökare. Du informerar om kanalen och närområdet och instruerar våra båtgäster för en bra upplevelse.

- Att manövrera slussar och broar är en del av ditt arbete och du ansvarar för säkerheten i området kring både slussar och broar. För att göra slussningen trygg och säker planerar du hur båtarna ska placeras i slussen och ser tillsammans med dina kollegor till att det är rätt vattennivå i kanalen.

 

Arbetstid

Anställningsperioden är främst under försäsongen 3 maj - 13 juni och eftersäsongen 16 augusti - 30 september, och antalet arbetspass anpassas utifrån din tillgänglighet. Under för- och eftersäsong går alla båtar i konvoj och du följer samma båtar under en längre sträcka. Du behöver därför ha körkort och tillgång till egen bil.

Möjlighet finna att även göra inhopp under Göta kanals högsäsong 14 juni - 15 augusti. Om det här är jobbet för dig ser vi dessutom gärna ett långsiktigt samarbete även kommande år. 

 

Kvalifikationer

Arbetet som slussvärd ställer krav på att du talar svenska obehindrat och det är bra om du även kan föra en enklare dialog på engelska. Du måste vara simkunnig och ha god förståelse för service och kundbemötande. 

Vi på Göta kanalbolag värderar högt att du har en ödmjuk inställning och god samarbetsförmåga gentemot både medarbetare och besökare. För att trivas hos oss bör du vara lyhörd, ha ett gott ordningssinne och vara ansvarstagande. Du ska kunna ta egna initiativ och själv våga ta kommando i de situationer som uppstår kring en slussning. Det är viktigt att vara driftig och handlingskraftig samt tydlig och trygg i kommunikationen med de människor du möter. 

Vid den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och ser en stor styrka i att få sökanden i olika åldrar och med olika bakgrund. Du får gärna ha ett längre yrkesliv bakom dig eller ha ditt ursprung i något annat land än Sverige.

 

Anmälan & ansökan

Skicka ett mail med dina kontaktuppgifter till personal@gotakanal.se 
I mailet får du även gärna svara på följande frågor: 

  1. Kort beskrivning av dig själv.
  2. Varför vill du jobba som slussvärd på Göta kanal?
  3. Vad tycker du är bra service till kunder som ska gå på Göta kanal med fritidsbåt?

 

Tillsättning sker löpande, så vänta inte med din ansökan om du är intresserad. 
Har du några frågor, får du gärna ringa Marknadschef Magnus Hollwin, 0141-20 20 50.

 

Välkommen!