Två positiva och drivna underhållstekniker/mekaniker sökes till Västergötland!

Göta kanal är inte bara ett av Sveriges mest attraktiva besöksmål, det är dessutom en otroligt vacker arbetsplats. Att arbeta som underhållstekniker/mekaniker på AB Göta kanalbolag är dessutom ett både roligt och omväxlande jobb, där du arbetar självständigt på egen hand eller i grupp, både inne och utomhus.

 

Göta kanalbolags anläggningsavdelning ansvarar för att förvalta och utveckla kanalanläggningen och vattenleden Göta kanal genom rätt utfört underhåll i rätt tid. Att kartlägga behovet av underhåll, planera, driva och genomföra förebyggande underhåll och upprustningsprojekt är en del av det dagliga arbetet. Vi använder därför digitala system som en naturlig del i vår vardag. Målsättningen är att anläggningen på ett effektivt sätt ska drivas med en hög säkerhet och tillgänglighet och med moderna metoder.

Anläggningsteamet i Västergötland utgår från Sjötorp och arbetar utmed sträckan Sjötorp-Karlsborg. I teamet arbetar idag fyra underhållstekniker, en underhållsspecialist och en driftchef som ansvarar för den dagliga verksamheten.

 

I arbetet som underhållstekniker/mekaniker ingår:

 • Att förvalta och underhålla kanalanläggningen och vattenleden Göta kanal.
 • Farledsarbeten via arbetsbåt i våra ingående sjöar.
 • Förebyggande och avhjälpande underhåll av exempelvis broar och slussanläggningar som innehåller bland annat hydraulsystem och styrsystem.
 • Underhåll av bryggor och utomhusmiljö vid gästhamnar, manöverhus och broar.
 • Byggnation av slussportar, renovering av broar och hydraulsystem.
 • Beredskapsjour schemalagd en vecka i taget under kanalens öppethållande maj-september.

Vi söker två tjänster på heltid, med lön enligt avtal och tillträde enligt överenskommelse. Stationeringsort är Sjötorp där vi har våra verkstäder.
Arbetstiden är dagtid 7–16 och med övertid vid behov.

 

Om dig
Vi ser framför oss att du är en positiv och lösningsorienterad kollega med mekanisk och/eller annan teknisk bakgrund. Du kan jobba både självständigt och i grupp. Vi sätter stort värde i att du är driven, ordningsam, ansvarsfull och har en god känsla för service.

Du kommer med din kompetens, engagemang och lojalitet bidra till att målen för verksamheten uppnås genom att:

 • Ta egna initiativ och eget ansvar för arbetsuppgifternas resultat.
 • Visa dig själv och dina kollegor ömsesidig respekt och bidra till arbetsgruppens utveckling genom att dela med sig av kunskap, idéer och synpunkter.
 • Aktivt utveckla den egna kompetensen.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning inom praktiska ämnen som exempelvis verkstadsteknik, träteknik, verktygsmakare, bygg- och anläggning eller liknande eller att du har goda kunskaper inom någon eller flera av nedanstående kompetensområden:

 • Mekanik
 • Elteknik
 • Verkstadsteknik
 • Svets och smide
 • Hydraulik
 • Anläggningsarbeten
 • Träarbete

Tjänsten kräver B-körkort.

Meriterande är dessutom E-behörighet och någon form av nautisk kompetens såsom båtförarintyg/kustskeppare.

 

Om ansökan
Vill du bli en av oss som underhåller Göta kanal och ser till att våra besökare trivs. 
Skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev till jobb@gotakanal.se
Sista ansökningsdag är 2022-02-28.

 

Kontaktuppgifter
Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa någon av oss:

Stefan Ljungblad, Anläggningschef, 0141-20 20 51

Henric Stöök, Driftchef Västergötland, 0141-20 20 62

Maria Elken Person, Ekonomi- och HR-chef, 0141 20 20 63

 

Om Göta kanalbolag
Göta kanal är Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk och ett besöksmål med mer än 3 miljoner besökare per år. Göta kanal är 190 km lång och sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern. AB Göta kanalbolag ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att bevara och utveckla Göta kanal samt att skapa förutsättningar för turism på och längs kanalen. Vi är 24 åretruntanställda samt ca 100 säsongsanställda. Huvudkontoret finns i Motala.

Vår vision är att kärleken till kanalen, intresset för vår historia och behovet av en hållbar framtid gör att Göta kanal har en plats i allas hjärtan. Vår värdegrund bygger på mod, omtanke och hållbarhet och genomsyrar allt vi gör. Du kan läsa mer om oss på www.gotakanal.se.