Ekonom med logistikinriktning

Göta kanal är Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk och vårt lands ledande turistiska vattenled och besöksmål med ca 3 miljoner besökare per år. Göta kanal är 190 km lång och sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern. AB Göta kanalbolag ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att bevara och utveckla Göta kanal samt att skapa förutsättningar för turism på och längs kanalen. Vi är 23 åretruntanställda samt 100 säsongsanställda.

Vi söker en ekonom för vårt team som arbetar med ekonomi- och HR-frågor i Motala. Du rapporterar till Ekonomi- och HR-chef. Tjänsten tillträds från 1 februari 2020.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett positivt laddat varumärke som berör många människor och en möjlighet att arbeta med ett av Sveriges största besöksmål. Vi söker en engagerad medarbetare med höga ambitioner som vill vara med och utveckla Göta kanal.

 

Ansvar

Du ansvarar för att driva ditt arbete så att kund-/leveransreskontran och bokföringen är uppdaterad och aktuell både vid månads- och årsbokslut.Utöver arbetet med redovisning så är du ansvarig för vår logistikplanering avseende trafiken i kanalen och den administration som hör därtill.Som medarbetare på kontoret ser du tillsammans med dina kollegor till att bemöta våra kunder via telefon, mail och besök på ett professionellt sätt. Du ser till att vår kontorsservice fungerar och hjälper till med administration av avtal, system och löner. Du tycker om att driva olika typer av projekt.

 

Vem är du?

Vi söker dig som är van att ta ansvar, initiativ, och driva projekt. Du tycker det är kul att jobba med hög servicekänsla och samarbeta med både interna och externa kontakter. Du ser möjligheter i det dagliga som ett sätt att utveckla och optimera vårt arbete. Att arbeta i team och hjälpas åt med både små och stora arbetsuppgifter är ett naturligt arbetssätt för dig.

 

Kvalifikationer

Du bör ha någon eller flera av nedanstående kvalifikationer:

  • Ekonomisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande.
  • Erfarenhet från redovisning och lönehantering.
  • Erfarenhet från affärssystem.
  • Goda kunskaper i Office-paketet.
  • Språkkunskaper i engelska och gärna tyska.

 

Har du arbetslivserfarenhet från besöksnäring och/eller båtliv är det meriterande.

Vill du veta mer?

Har du några frågor, är du välkommen att ringa till Ekonomi-/HR-chef Maria Elken Person, 0141-20 20 63.

Välkommen med din ansökan

Passar du in på ovanstående och vill bli en av oss som arbetar för att utveckla Göta kanal och ser till att våra besökare trivs, är du välkommen att skicka in din ansökan via e-post till jobb@gotakanal.se snarast då vi hanterar ansökningar senast 2019-09-29.