Vi söker filmstjärnor!

Har du Göta kanal i ditt hjärta sedan länge, eller är Sveriges blå band en nyupptäckt kärlek? Då kan det vara dig vi söker! Sommaren 2021 ska vi spela in ett antal korta filmer på temat "Göta kanal - en plats i allas hjärtan" där olika personer berättar om sin anknytning till kanalen och vad den betyder för dem. 

Filmerna kommer att användas för att marknadsföra Göta kanal i digitala kanaler, såsom på hemsida och i sociala medier. Varje film skapas i två versioner, 1 minut och 15 sekunder, samt någon stillbild. De kommer också att textas på olika språk, för ökad tillgänglighet för besökare från andra länder.

För att ge en varierad bild av alla de människor som årligen söker sig till Göta kanal har vi försökt sammanfatta några olika karaktärer som vi vill fånga in.

Är du någon av de här personerna du:

Rookien - Ska, eller har precis, slussat för första gången med egen båt och kan berätta om upplevelsen. 

Veteranen - Går Göta kanal varje år och har således slussat mängder av gånger. En riktig gammal räv, som har mycket kanalkunskap att lära ut. 

Cykelgänget - Familj och/eller vänner som gärna ger sig ut på cykelsemester längs Göta kanal. 

Hyresgästen - bor i en gammal sluss- eller brovaktarbostad och är på så sätt en del av upplevelsen för alla besökare som kommer till Göta kanal. 

 

Hur går det till?
Du börjar med att höra av dig till Anna Adolfsson, som är marknadskoordinator och håller ihop filmandet. Henne når du på anna.adolfsson@gotakanal.se. Berätta vem du är och varför du skulle vilja vara med i en av våra filmer. 

Blir det dig vi ska filma kommer du att få ett informationsblad med frågor kring din relation till Göta kanal, så att filmteamet har något att utgå ifrån. De kommer sedan att ha ett kort förmöte med dig innan själva inspelningen så att ni är helt överens om vad som ska sägas.

Sedan är det dags för inspelning! Den kommer att genomföras på en plats ni kommit överens om och bestå av en kortare intervju framför kameran och filmning av klippbilder i miljön där ni träffas. Känslan ska vara avslappnad, som att vi besöker en nyfunnen vän - alltså dig!