Göta kanals Guldkorn - med cykel & båt,start Söderköping 4-dagar

Söderköping

Dag 1 Söderköping - Mem - Söderköping
(Cykeltur 12 km)

Idag blir det en liten mjukstart på er cykelsemester. När ni har anlänt till det anrika hotellet Söderköpings Brunn, hämtar ni ut era cyklar och trampar 6 km ut till Östersjön och här ligger Mem vid kanalens inlopp. Lunchen serveras i det mysiga kanalmagasinet med kanalen som är närmast granne med båtar som tuffar förbi i sina 5 knop. Passa på och upptäck den lilla småstaden med dess mysiga små kullerstensgränder. Ett Visby i miniatyr. Det var här de spelade in Madicken. Åk gärna en guidad tur med det lilla loket i Söderköping. Middag serveras på Söderköpings Brunns restaurang.

Dag 2   Söderköping - Bergs slussar  
(Cykeltur 60 km) 

Efter en god frukost börjar er cykelsemester. Nu tar ni sikte mot  Norsholm, ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se. I Norsholm äter ni en god sommarlunch precis intill Göta kanal på Kapten Billes. Cykelturen tar er runt sjön Roxen till Göta kanals mest kända plats som är Bergs slussar.  
Här sänks och höjs båtarna hela 18 meter i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Ni bor på Ljungsbro vandrarhem som ligger 3 km. från Bergs slussar.
Middagen äter ni alldeles intill Göta kanal på Kanalkrogen vid Bergs slussar. På kvällen kan ni spela golf på deras äventyrsbana.

Dag 3   Bergs slussar - Motala    
(Båtkryssning ca. 3,5 tim + cykeltur 24 km)


Efter att ni har ätit frukosten så är det dags att cykla till Bergs slussar och gå på passagerarbåten M/S Wasa Lejon som tar er förbi 8 dubbelslussar. Båtkryssningen på kanalen sker i lugn och majestätisk takt. Turen går genom en riktig svensk sommaridyll. Ni kommer att uppleva svensk historia på färden. 
Med M/S Wasa Lejon får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Båtkryssningen går mellan Berg - Borensberg och bjuder redan från start på en hisnande upplevelse. Det är en imponerande slusstrappa som vid första anblicken ser omöjlig ut att bestiga. Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.

Ni åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar ni nio slussar, bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss. Under den här turen får ni också en alldeles speciell upplevelse när ni passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg.

Ni blir serverade en lunch ombord. När båten har anlänt till Borensberg så är det skönt att cykla den återstående sträckan till till Motala. Boendet i natt blir på Hotell Östermalm och ni blir serverade en Bistromeny på hotell Carl Friman.


Dag 4  Motala

I dag hinner ni uppleva Göta kanals huvudstad. För att det ska bli en skön avslutning på ert lilla äventyr så ingår inträde till Göta kanal utställningen som heter " Från ide till verklighet" 

Göta kanalutställningen Från idé till verklighet i Motala ligger i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde.

I samband med utställningen serveras det fika på Mallbodens Café som har ett idylliskt läge utmed Göta kanal. Här får man välja på olika våffelkreationer som är deras specialitè. 

Cyklarna lämnar ni naturligtvis i Motala men själva tar ni er hem via Buss.

För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik 

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
545 30 Söderköping
Kontaktperson: Urban Brånfelt
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: www.upplevelsepaket.se

Öppettider

9 maj - 31 september 2020

Prisinformation

År 2020

Vuxen 6200,00 SEK

Barn 8-12 år 4600,00 SEK

Barn 2-7 år 2700,00 SEK

 

Fakta

1 st Hotellnatt på Söderköpings Brunn
1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Hotellnatt på Hotell Östermalm
1 st Båtkryssning Berg - Borensberg M/S Wasa Lejon
3 st Frukost
2 st Lunch
1 st Våffelmeny
2 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
1 st Bistromeny exkl. dryck
1 st Inträde till Göta Kanal utställningen
1 st Cykel från 12 år OBS! 7-växlad
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Hitta hit