Göta kanals Guldkorn med cykel & båt, Söderköping till Motala

Söderköping

DAG 1
Söderköping - Mem - Söderköping (cykeltur 12 km)

Idag blir det en liten mjukstart på din cykelsemester. Väl i Söderköping hämtar du ut din cyklar och trampar 6 km ut till Mem vid Slätbaken. Här mynnar kanalen ut i Östersjön. Cykelfärden går på bilfria vägar med kanalen som er närmsta granne med båtar som glider fram i 5 knop. Passa på och upptäck den lilla småstaden Söderköping med dess mysiga små kullerstensgränder. Ett Visby i miniatyr. Det var här de spelade in Madicken-filmerna som Astrid Lindgren skrev om i sina böcker. Åk gärna en guidad tur med det lilla turisttåget i Söderköping. Söderköpings Brunn bjuder på guldkant på tillvaron med en 3-rättersmiddag, tillgång till relaxavdelningen och en njutbar vistelse i härlig miljö.


DAG 2
Söderköping - Ljungsbro (cykeltur 53 km)

OBS: Boka själv Cykelbåten Roxen Snabben och minska cykelsträckan med 35km
Idag cyklar du mot Norsholm, där lunchen serveras alldeles intill kanalkanten. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Turen tar er på de bilfria gamla dragvägarna längs Göta kanal. Nytt för i år är cykelbåten som tar dig över sjön Asplången. En härlig upplevelse som förhöjer glädjen under turen. En cykelsemester längs ”Sveriges blå band" är avkoppling, natur och kultur på samma gång. Ni får god användning av de 7-växlade cyklarna i det kuperade landskapet runt sjön Roxen. Det är väl värt mödan när ni anländer till Berg och Bergs Slussar som utgör den största turistattraktionen längs Göta kanal. Här sänks och höjs båtarna hela 18 meter i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Checka in på Ljungsbro vandrarhem här har du tillgång till relaxavdelning med bubbelpool och bastu samt simbassäng. Middagen serveras vid Bergs slussar på Kanalkrogen Delimo. Här får du njuta av saftiga hamburgare och glass i stora lass.


DAG 3
Ljungsbro - Motala (cykeltur 19 km, båttur 2 timmar)


I dag cyklar du till Borensberg, här stiger ni ombord på båten M/S Kung Sverker. Under cykelturen till Borensberg passerar du slussar och akvedukter. Det är en mäktig känsla att stå och titta ner på bilarna som åker under kanalen. Turen går genom det omväxlande östgötska landskapet. Hänförande vyer och historiska berättelser följer er på turen. Kl 13.10 avgår M/S Kung Sverker från Borensberg och ankommer Motala kl 15.30. Ombord på båten serveras lunch samtidigt som båten majestätiskt glider fram över vattnet. Under kryssningen guidar skepparen och berättar om Göta kanals historia och man får vara med om att slussa i kanalens brantaste slusstrappa i Borenshult. Väl framme i Motala, hinner ni utforska Göta kanals huvudstad. Checka in på mysiga hotell Östermalm eller syster hotellet Carl Friman. Middag äter ni på valfri restaurang.


DAG 4
Motala (återresa till Söderköping eller hemort)

I dag hinner du uppleva Göta kanals huvudstad. För att det ska bli en skön avslutning på ditt lilla äventyr så rekommenderar vi ett besök på Göta kanalutställningen som heter " Från ide till verklighet" . Utställningen ligger i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde. Cykeln lämnar du på hotellet i Motala och tar dig hem via Buss till hemorten eller till bilen i Söderköping. För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik

Kontaktinformation

Nygatan 2
545 30 Söderköping
Kontaktperson: Urban Brånfelt
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

År 2022


Startdagar:
Måndagar – Söndagar
11 juni – 19 augusti

Prisinformation

År 2022

Vuxen 6400,00 SEK

Barn 8-12 år 5850,00 SEK

Barn 2-7 år 2900,00 SEK

 

Fakta

1 st Övernattning Söderköpings Brunn del i dubbelrum
1 st Övernattning på Ljungsbro Fritidscenter del i dubbelrum inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor).
Tillgång till bastu, gym och pool
1 st Övernattning Hotell Östermalm del i dubbelrum
1 st Båtkryssning M/S Kung Sverker inkl. lunch, Borensberg – Motala
1 st Båttur över sjön Asplången, kostnad 100kr/pers. betalas vid överfarten
3 st Frukostbuffé
1 st Lunch exkl. dryck, Kapten Billés Norsholm
1 st 3-rätters middag exkl. dryck Söderköpings Brunn
1 st 2-rätters middag exkl. dryck Kanalkrogen Delimo
1 st Cykel 7-växlad inkl. cykelkorg (från 13 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Hitta hit