4-dagar, Båtkryssning med cykel i Baltzar von Platens fotspår, Söderköping - Motala

Söderköping

Dag 1 Söderköping
Detta cykelpaket startar med en natt  på hotell Söderköpings Brunn med tillgång till deras Spa. Här ska ni passa på att promenera i den sommarmysiga orten Söderköping. Det var här de spelade in Madicken. Åk gärna en guidad tur med det lilla loket i Söderköping. Middag serveras på Söderköpings Brunns restaurang.

 

Dag 2   Söderköping - Bergsslussar  
(Cykeltur 60 km) 

Efter en god frukost börjar er cykelsemester. Nu tar ni sikte mot  Norsholm, ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se. I Norsholm äter ni en god sommarlunch precis intill Göta kanal på Kapten Billes. Cykelturen tar er runt sjön Roxen till Göta kanals mest kända plats som är Bergs slussar.  
Här sänks och höjs båtarna hela 18 meter i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Ni bor på Ljungsbro vandrarhem som ligger 3 km. från Bergs slussar.
Middagen äter ni alldeles intill Göta kanal på Kanalkrogen vid Bergs slussar. På kvällen kan ni spela golf på deras äventyrsbana.

 

Dag 3   Bergs slussar - Motala    
(Båtkryssning ca. 3,5 tim + cykeltur 24 km)


Efter att ni har ätit frukosten så är det dags att cykla till Bergs slussar och gå på passagerarbåten M/S Wasa Leijon som tar er förbi 8 dubbelslussar. Båtkryssningen på kanalen sker i lugn och majestätisk takt. Turen går genom en riktig svensksommar idyll. Ni kommer att uppleva svensk historia på färden. 
Med M/S Wasa Lejon får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Båtkryssningen går mellan Berg - Borensberg och bjuder redan från start på en hisnande upplevelse. Det är en imponerande slusstrappa som vid första anblicken ser omöjlig ut att bestiga. Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.

Ni åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar ni nio slussar. Bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss i Borensberg. Under den här turen får ni också en alldeles speciell upplevelse när ni passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg.

Ni blir serverade en lunch ombord. När båten har anlänt till Borensberg så är det skönt att cykla den återstående sträckan till till Motala. Boendet i natt blir på Hotell Östermalm.

 


Dag 4  Motala
I dag hinner ni uppleva Göta kanals huvudstad. Här kan ni t.ex. göra ett besök i Radiomuseet, i Bilmuseét i hamnen och strosa runt i stan. 
Cyklarna lämnar ni naturligtvis i Motala men själva tar ni er hem via Buss.

För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik 

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
545 30 Söderköping
Kontaktperson: Urban Brånfelt
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: www.upplevelsepaket.se

Öppettider

9 maj - 31 september 2019

Prisinformation

År 2019

Vuxen 4800,00 SEK

Barn 8-12 år 3800,00 SEK

Barn 2-7 år 1700,00 SEK

 

Fakta

1 st Hotellnatt på Söderköpings Brunn med tillgång tilll Spa.
1 st Övernattning på Ljuingsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Hotellnatt på Hotell Östermalm
3 st Frukost
2 st Lunch
2 st Middag (1-rätters exkl. dryck)
1 st Cykel från 8 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Båtkryssning Berg - Borensberg M/S Wasa Leijon

Hitta hit