4-dagar, Båtkryssning med cykel i Baltzar von Platens fotspår, Söderköping - Motala

Töreboda, Söderköping

Dag 1 Söderköping
Detta cykelpaket startar med en natt i på hotell Söderköpings Brunn med tillgång till deras Spa. Här ska ni passa på att promenera i den sommar mysiga orten Söderköping. Det var här de spelade in madicken, åk gärna en guidad tur med det lilla loket i Söderköping. Miljön är hämtat från Barn och Bullerby världen. Middagen serveras på Söderköpings Brunns restaurang.

Dag 2   Söderköping - Bergsslussar    (20 km + cykelbåt Roxensnabben)
Efter en god frukost börjar er cykelsemester. Nu tar ni sikte mot  Norsholm, ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se. I Norsholm äter ni en god sommarlunch precis intill Göta kanal på Kapten Billes som drivs av årets Göta kanal entreprenörer. På eftermiddagen väntar båten Roxensnabben på er för att ta er till Göta kanals kändaste plats som är Bergsslussar. Ni kommer att färdas över sjön direkt till den populära slusstrappan.
Båtfärden tar cirka 40 min. Här sänks och höjs båtarna hela 18 m i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Ni bor på ett av sveriges populäraste vandrarhem. Naturligtvis så delar ni inte rum med några andra.
Middagen äter ni alldeles intill Göta kanal. På kvällarna här kan ni spela golf på deras äventyrsbana.

Dag 3   Bergsslussar - Motala     (20 km + Passagerarbåt ca. 3,5 tim)
Efter att ni har ätit frukosten utmed kanalen så är det dags att gå till Passagerarbåten som tar er förbi 8 dubbelslussar. Resan på kanalen sker i lugn och majestätisk takt. Ni kommer att resa genom en riktig svensk sommar idyll. Ni kommer att uppleva svensk historia på färden.
Med M/S Wasa Lejon får du uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Hon går mellan Berg - Borensberg och bjuder redan från start på en hisnande upplevelse. Det är en imponerande slusstrappa som vid första anblicken ser omöjlig ut att bestiga. Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.

Vi åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar vi nio slussar. Bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss i Borensberg. Under den här turen får du också en alldeles speciell upplevelse när vi passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg. Efter en stunds uppehåll i Borensberg bär det av neråt igen, tillbaka till Berg.

Passagerarbåten passerar 2 st. akvedukter och avslutas med en handdriven sluss i Borensberg. Ni blir serverade en lunch ombord. När båten har anlänt till Borensberg så är det skönt att cykla de återstående 20 km till Motala. Boendet i natt blir på Park hotell.

Dag 4  Motala
I dag hinner ni uppleva Göta kanals huvudstad. Här kan ni t.ex. göra ett besök i Radiomuseet, i Bilmuseét i hamnen och strosa runt i stan.

För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
545 30 Töreboda
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

1 maj - 30 september 2017

Prisinformation

Vuxen 4800,00 SEK, Barn 8-12 år 3800,00 SEK, Barn 2-7 år 1700,00 SEK.

År 2017

Fakta

2 övernattningar på hotell, 1 övernattning på vandrarhem inkl. frukost, 2 lunch, 2 middagar, cykel från 8 år, reparations sats, cykelkarta, färdbeskrivning, Båtbiljett passagerarbåten Berg - Borensberg, Båtbiljett Roxensnabben från Norsholm.