Hälsans stig

Mariestad

Hälsans Stig är en fem kilometer lång vandringsled som går nära centrum i Mariestad. Leden passar såväl barn som vuxna. På vägen passeras ett flertal lekplatser, vattendrag och natursköna områden.

Varje kilometer är utmärkt med skyltar, så att du alltid vet hur lång sträcka du har gått. Utmed leden finns dessutom ett antal översiktskartor. På Hälsans Stig kan du börja och sluta din promenad var du vill och ändå veta hur lång sträcka du promenerat. Leden går också bra att promenera i båda riktningarna.

En lämplig startpunkt, för den som inte känner till sträckningen eller staden, är gästhamnen. Där finns en karta över sträckan.

Vandringen är lagd på cykelbanor, gångstigar och trottoarer som plogas på vintern.

Om Hälsans Stig

På Hälsans Stig kan du ta en promenad mot ett sundare liv. Tillsammans med landets kommuner har Hjärt- och lungsjukas Riksförbund hittills anlagt 110 st promenad- och motionsslingor. Alla är placerade vid attraktiva promenadstråk. Idéen som kommer från Irländska Hjärtfonden är att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Res med kollektivtrafiken

Från Resecentrum ca 500 meters promenad till gästhamnen där tavla över sträckningen finns. Leden passerar även vid Karlsholme Folkets park, 200 m från Resecentrum.

Hitta hit