Cykla Göta kanal 2 dagar 68 km, med en övernattning

Sjötorp, Mariestad
Cykla Göta kanal 2 dagar med 68km cykling. Startplats är i Sjötorp vid Göta kanals utlopp i Vänern. I detta populära cykelpaket som passar för hela familjen upplever du kanalens fina skiftningar av kultur och natur.

Upplev en härlig cykelsemester under 2 dagar. Cyklingen följer den grusade dragvägen som är bilfri. Många slussar passeras och båtar från jordens alla hörn passerar revy. Ett cykeläventyr som passar både gammal som ung.

Dag 1 (38 km)

Cyklingen startar i Sjötorp, här får du hjälp med att ställa in cykeln så att den passar dig perfekt. Ett gott lunchpaket från den lokala fiskhandlaren skickas också med innan det är dags att börja cykla.   

Det är en enkel cykling och ni passerar många slussar under dagen. Det finns ett flertal cafeér längs kanalen som ger möjlighet till små stopp och lite extra paus. 

På eftermiddagen efter 30 km cykling, kommer ni fram till Wassbacken som är slutmålet för dagen. Här checkar ni in på boendet och det serveras också en god middag.

Vi föreslår också att man gör en liten extra cykling längs kanalen fram till Tåtorp, här går kanalen ut i sjön Viken och du vänder nu tillbaka till Wassbacken (8 km cykling).

Dag 2 (30 km)

Startar med frukost innan det är dags att lämna Wassbacken och ta sig tillbaka mot Sjötorp. Under dagen kan ni passa på att stanna vid de platser ni eventuellt missade igår.


Framme i Sjötorp återlämnas cyklarna och turen avslutas sedan med en god lunch serverad av Restaurang Kajutan, som ligger direkt vid slussarna och kanalbron i Sjötorp.

Boka

Kontaktinformation

Elfströmsväg 13
54266 Sjötorp
Telefon: 0501-51133

E-post: info@cykelsemester.se
Hemsida: http://www.cykelsemester.se

Öppettider

2022: Startdagar 2 maj - 10 september

Prisinformation

Vuxen: 1990:- / person

Barn: 3 - 12 år 1390:- / person

Tillval: Båttur Töreboda - Sjötorp, endast möjlig vissa dagar.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

I paketet ingår:

- 3 vxl damcykel med cykelkorg, cykelservice

- sänglinne och handduk

- en övernattning i 4-bäddsstuga eller 2-bäddstuga

- ett lunchpaket inkl. dryck- en middag (ej dryck)
- en frukost
- en lunch (ej dryck)
- karta och färdbeskrivning.

Vägbeskrivning

Sjötorp ligger 20km norr om Mariestad vid Vänern och Göta kanal längs riksväg 26.
Buss: Åk med västtrafik 502 från Mariestad till Sjötorp.
Tåg: Åk tåg till Skövde och sedan buss via Mariestad till Sjötorp.

Hitta hit