Gästhamn Sjötorp/varvsbassängen, Göta kanal

Sjötorp, Mariestad

Den som söker efter trivsamma kanalmiljöer gör klokt i att besöka Sjötorp som är kanalens port vid Vänern. För båtfolket är Sjötorp den första, eller den sista, kontakten med Göta kanal.

Att titta på slussning är ett stort folknöje. Förutom slussar finns här flera trevliga restauranger och caféer och sommarbutiker. Intill varvsbassängen ligger turistinformation, café, gårdsbutik, cykeluthyrning och Kanalmuseum.

Gästhamnen har 22 platser i varvsbassängen ovanför sluss 2/3 och 12 platser mellan sluss 1 och sluss 2/3. Totalt finns 34 eluttag.

Klicka här för att ladda ned gästhamnskarta för Sjötorp.

EU-finansierad gästhamnsbrygga i övre hamnbassängen

Inför sommaren 2020 anlades en ny fin gästhamnsbrygga i övre hamnbassängen i Sjötorp. Bryggan är försedd med både landström och färskvatten.

Syftet var att möjliggöra för båtgäster att stanna kvar längre i Sjötorp genom att skapa fler gästhamnsplatser och stärka attraktiviteten runt hamnbassängen även för landbesökare, näringsidkare och lokalbefolkning.

Den nya bryggan ligger på södra sidan av hamnbassängen och sträcker sig hela vägen från bron inne i Sjötorp fram till de nya sommarbutikerna i som öppnat i ”Norlings magasin”.

Bryggprojektet har finansierats av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Mariestads kommun har tillsammans med AB Göta kanalbolag varit medfinansiärer.

Boka

Kontaktinformation


Sjötorp
Telefon: 0141-202050

E-post: info@gotakanal.se
Hemsida: http://www.gotakanal.se

Öppettider

Göta kanals öppet tider 2022

Försäsong: 3 maj - 13 juni
Högsäsong: 14 juni - 15 augusti
Eftersäsong: 16 augusti - 30 september

Mer från Gästhamn Sjötorp/varvsbassängen, Göta kanal

Utbud

Prisinformation

5 dygn i gästhamnen ingår för de båtar som köpt biljett för hela eller delsträcka av Göta kanal. För nätter utöver det, samt för båtar utan kanalbiljett, är kostnaden 225 kr/natt eller 1170 kr/vecka.

Fakta

I hamnen finns:
22 platser i varvsbassängen ovanför sluss 2/3
12 platser mellan sluss 1 och 2/3
34 eluttag 6A

I varvsbassängen finns:
Bränsle vid kaj, diesel (kortautomat)
Dricksvatten
Septitankstömning

Förtöjning långsides eller på boj.

I gästhamnsservice vid sluss 2-3 finns:
WC
Dusch
Tvättstuga
Dricksvatten

Miljöstation finns vid parkeringen på Stenbordsvägen.

Vägbeskrivning

Kör E20 norrut från Mariestad mot Stockholm. Fortsätt ca 6,3 km. Sväng av vänster på väg 26, fortsätt ca 10 km. Från väg 26 ta av vänster mot Sjötorp.

Buss 502 går från Mariestad Resecentrum till Sjötorp, hållplats Sjötorp Torget.
Tidtabell finns på www.vasttrafik.se

Hitta hit