Parkturnén Blomstertid i Bergs slussar

Linköping

Med avsikten att hylla, för att inte säga beundra, allt det vackra med sommaren lanseras nu Parkturnén Blomstertid. Inspirationen hämtades från minnesvärda folkparksturnéer i semestertider, men med tydligare fokus på att ta ut musiken och artisterna till helt nya platser och natursköna spelställen. Det ter sig då självklart att turnén kommer stanna till vid Bergs slussar vid Linköping.

I turnébussen färdas tre akter som alla är en självklar del av den svenska konsertsommaren 2022 – Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs, rap-och popgeniet Daniel Adams-Ray och albumaktuella hiphop-drottningen Cleo.

Daniel Adams-Ray
Daniel Adams-Ray har varit en av de viktigaste gestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen och fick under 00-talet alla att vända blickarna mot Snook. 2010 formade han om hur svensk pop lät med solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” och när 10-talet summerades stod det klart att ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under hela decenniet. 2020 återvände han och i juni 2021 släppte han sitt tredje soloalbum – ”Döda hjärtan kan slå igen”. Under vintern har han synts i tv-programmet Så mycket bättre, där hans tolkningar hyllats av såväl deltagare som lyssnare.

Cornelia Jakobs
Cornelia Jakobs har efter sin entré i Melodifestivalen med låten “Hold Me Closer” tagit hela Sverige med storm. Cornelia är konstnärssjälen som släppt sin musik independent sedan 2018 – låtar som hon själv kallar för “dynamisk känslo-svallande live-musik”. Nu tar hon nästa steg. Med flera släpp inplanerade under året och med en drömsk stämma som har förmåga att flytta berg såväl som smälta hjärtan finns det inget annat att säga än att framgångssagan som stavas Cornelia Jakobs bara har börjat.

Cornelia debuterade 2018 med “Late Night Stories” och har blivit lovordad med orden “fulländad pop om ögonblickets mäktighet” samt stått för musik till HBO-serien ”Björnstad” med låten ”Weight of the World”.

Cleo
Nathalie Missaoui, eller Cleo, har med hennes självklara auktoritet och kraft varit en vital del av den moderna svenska hiphopen. Som artist har hon flertalet singlar och EP:s bakom sig men har framförallt hyllats som den fantastiska liveartist hon är. Utöver musik under eget namn har hon sedan länge varit en viktig del av kollektivet Random Bastards. Under april har hon släppt singlarna "Torneträsket" och "Tjejerna tjejerna tjejerna", de första som soloartist sedan 2018. Den 3 juni väntas hennes debutalbum "Missaoui".

Bergs slussar, Linköping

Belägen längs Sveriges mest ikoniska kanal betraktas Bergs slussar av många som en av Göta Kanals främsta pärlor. Hit vallfärdar årligen hundratusentals besökare för att njuta av den storslagna naturen och Carl Johans slusstrappa – Göta kanals största.

Hitta hit:
Bergs slussar ligger i Linköping. Staden kan smidigt nås via såväl tåg, bil som buss och även flyg. Bergs slussar nås med Östgötatrafiken bussar 520, 521, 522 samt 616 alternativt cykel. Det kommer även finnas ett begränsat antal parkeringsplatser.

Mer information om färdalternativ finns här: https://visitlinkoping.se/resa-till-linköping

Maten:
Det kommer bjudas på mat lagad av lokala råvaror, mer information kommer vid ett senare tillfälle.

Arrangör: Jubel

PRAKTISKT

Arrangör: Jubel
Insläpp: 17:00
Showstart: 18:00
Lokal: Bergs slussar
Ståplats, man får ta med sig egen stol/filt
Åldersgräns: 
Mat och dryck: Inte tillåtet att ta med medhavd mat och dryck! Det kommer att finnas försäljning på området
Längd: 18:00 – 22:30 

Övrigt:
Hur tar jag mig till platsen:

Östgötatrafiken buss nr 520, 521, 522 samt 616
Cykel är bäst dock
Finns det parkering?
Ja, ett begränsat antal platser kommer att finnas
Rullstolsplatser:
Kommer att finnas en ramp för rullstolar

Om Bergs slussar: Tillgänglighet

OBS! Rök- och pyrotekniska effekter kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.

Det går bra att ta med sig en brassestol att sitta i under konserten. Det kommer att finnas servering av mat och dryck på området och är därför inte tillåtet att ta med egen mat och dryck på konsertområdet.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Hitta hit