A musical night out!

Forsvik, Motala
Utomhus (båt-)konsert med musikalstjärnorna Petter Bjällö, Martin Stokke Mathiesen och Therese Persson samt folkkära Tina Leijonberg.

Konserten arrangeras i sammanband med Göta kanals 200 års-jubiléum, och bjuder på ett underhållande och musikaliskt program med glimten i ögat. Njut av den unika vyn och lyssna till en spellista med dina favoritlåtar!

Föreställningen spelas på svenska och rekommenderas från 6 år.
Längd: cirka 2 tim och 30 min, inkl. en paus
Pris läktare: 250-300 kr
Pris båt: 200 kr (specialerbjudande för Göta kanals 200-årsjublieum)

Forsviks Bruk Gjuteri Musik & Teater / Teater Bryggan
(inomhus i Gjuteriet vid dåligt väder)

Forsvik är en av Sveriges äldsta industrihistoriska platser, med en 600 år lång historia. Vid Göta kanals äldsta enkelsluss byggde Forsviks Bruk "Gjuteriet" år 1909. Här tillverkades allt från lyktstolpar till jättelika ventiler för städernas vattenverk samt produkter för varvsindustrin. 2003 byggdes Gjuteriet om och idag är det en spännande scen för musik och teater. 2021 byggdes sedan utomhus-scenen “Teater Bryggan“ med en unik vy över Bottensjöbukten mitt i Forsvik. 

Medverkande

Tina Leijonberg har bland annat arbetat på olika stora scener runt om i landet. Hon fick ett genombrott som programledare i Söndagsöppet. Innan dess spelade hon Pilla i TV-serien Tre kronor. Hon har en mångsidig inriktning, har turnerat runt världen med Dr Alban, sjungit jazz, blues, rock och med storband samt i ett flertal musikaler, såsom Grease, Fame, Evita, Annie.  Leijonberg valdes av gruppen Queens medlemmar att spela den kvinnliga huvudrollen i uppsättningen av Queen-musikalen We will rock you på Cirkus i Stockholm. 2021 spelade hon i musikalen Forever Piaf. 

Therese Persson är en ung talang inom musikalvärlden. 2021 sjöng hon huvudrollen i europeiska turnén av The music of James Bond and more.

Petter Bjällö är en känd artist i både Tyskland och Sverige. Efter avslutad utbildning på Göteborgs Balettakademi fick han sitt första jobb, en ensembleroll i Annie på Göta Lejon i Stockholm. Sedan dess spelade han flera huvudroller.

Martin Stokke Mathiesen studerar kandidatprogrammet i musikal på Göteborgs Högskolan för scen och musik. 2021 fick han det norska Haugestadstipendiet. Han stod då redan på norska och svenska teaterscener.

12aug 19:00

Kontaktinformation

Teater Bryggan på Forsviks bruk
Forsvik
Telefon: 0505-17350

Arrangör: SMOFA

E-post: info@smofa.se
Hemsida: www.smofa.se

Hitta hit