Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco

Linköping

Prisexempel

495 kr
Priset inkluderar 35,00 SEK i serviceavgifter

Känslan för omedelbar popmusik och texter som når in har gjort Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij till centralgestalter i den svenska, samtida låtskrivartraditionen. Under sommaren 2022 ger de sig ut på en gemensam bandturné med konserter i hela landet, från de skånska slättlandskapen till fjälltopparna i Härjedalen för att sedan avsluta på Skansen i Stockholm den 11 augusti. Biljetterna släpps den 9 februari klockan 10:00.

– Jag skickade min första stapplande demo till Mauro i mitten av 90-talet, berättar Tomas Andersson Wij. Jag fick ett kort och hyfsat uppmuntrande svar, men inget kontrakt på hans skivbolag. 2012 började vi umgås, gästa på varandras skivor och göra enstaka spelningar.

Sommaren 2019 gjorde de två en slutsåld turné i avskalat format. Det var Mauros första turné på 20 år.

– Det är ingen hemlighet att Mauro haft svåra problem med scenskräck. Men vi har hittat en grej som funkar för honom – att vi delar på ansvaret. Nu tar vi det här ett steg till genom att ha ett band bakom oss. Det kommer bli mäktigt att få göra låtar som ”Sarah” och ”Blues från Sverige” med de musklerna, avslutar Tomas Andersson Wij.

Mauro Scocco påbörjade sin karriär i kultbandet Ratata, där singlar som “Så länge vi har varann” och listettan ”Jackie” avlöste varandra under 1980-talet. Det dröjde inte länge förrän solodebuten kom, och med låten Sarah hade Scocco gjort sin första svenska evergreen. 90-talet låg öppet för honom. Den skiva han skrev till Lisa Nilsson, ”Himlen runt hörnet”, är ett ljudspår till det decenniet. Under 10-talet började Scocco även medverka i framgångsrika tv-produktioner.

I över 20 år har Tomas Andersson Wij turnerat och byggt en publik. Långsamt har hans röst och sånger tagit sig in i svenskarna. Många fick syn på hans fina kombination av förtätat allvar och varm humor genom SVT-serien ’Tomas Andersson Wij spelar med’ och senare i ’Så mycket bättre”. Bonniers har gett ut hans sångtexter i bokform, han är flerfaldigt Grammisnominerad och har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier. Under karriärens lopp har han hunnit släppa flertalet framgångsrika album och singlar som "Hälsingland", tolkningen av Sven Ingvars "När solen färgar juninatten" som låg nio månader på Svensktoppen och nu senast "Fira det liv som blev".

Arrangör: Visit Linköping & Jubel

Boka

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Praktisk information
Arrangör: Visit Linköping & Jubel
Insläpp: 18:00
Showstart: 19:30
Lokal: Bergs slussar
Åldersgräns: 
Längd: 2 timmar, ingen paus
Om Bergs slussar: Tillgänglighet

OBS! Rök- och pyrotekniska effekter kan förekomma under denna föreställning
Tid/Konsertlängd: De tider som anges är endast cirkatider. Exakt sluttid kan inte garanteras.
Med reservation för ändringar.
 

Det går bra att ta med sig en brassestol att sitta i under konserten. Det kommer att finnas servering av mat och dryck på området och är därför inte tillåtet att ta med egen mat och dryck på konsertområdet.

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se

Vägbeskrivning

Ta dig hit med cykel eller buss

Låt bilen stå hemma under kvällens evenemang och välj ett mer klimatsmart sätt att ta dig till Bergs slussar. Varför inte ta en skön cykeltur ut till slussarna på den fina cykelvägen eller hoppa på någon av Östgötatrafikens busslinjer ut mot Berg och njut av att slippa leta parkeringsplats?

Väljer du att cykla dagen till ära sträcker sig cykelbanan från stan förbi IKEA och I_huset ut mot slätten med sjön Roxen som närmsta granne till höger om dig hela tiden. Från Linköpings Resecentrum beräknas cykelturen ta cirka 30 minuter. En lagom lång och skön cykeltur som uppvärmning för en kanonkväll!

Vill du hellre vila benen men slippa jaga parkeringsplats är Östgötatrafikens fossilfria bussar ett annat klimatsmart sätt att ta sig fram på! Här nedan ser du bussarnas avgångstider under eftermiddagen från Linköpings Resecentrum, men använd gärna Östgötatrafikens reseplanerare för att hitta en perfekt avgångstid för just dig!

Faciliteter

  • Restaurang
  • Minigolf/Bangolf
  • Café
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Badplats
  • Gratis WiFi

Hitta hit