Jul på Löfstad slott

Löfstad Slott museum, Norrköping, Norrköping

Äntligen dags för årets höjdpunkt på Löfstad slott, Jul på Löfstad.

Efter att ha varit tvungna att ställa in Jul på Löfstad förra året har vi den stora glädjen att berätta att arrangemanget är tillbaka i år, dessutom under två helger! Vanligtvis brukar vi alltid anordna Jul på Löfstad första helgen i december men i år också den andra helgen samma månad.

Som vanligt kommer vi ha massa fina utställare som säljer sina gedigna varor på slottsområdet. På paradvåningen har vi tänt alla kristallkronor och silverljusstakar med levande ljus och där står våra guider i sina historiska dräkter redo att berätta allt om Löfstad, hur julen firades på slottet, Emilie Piper, Axel von Fersen och mycket mer.

Information:

Öppet helgerna 4-5/ och 11-12/12 kl 11-17.

Entré: 100 kr, personer under 18 år gratis. Intäkterna går till välgörande ändamål och slottets bevarande. OBS! Endast Swish eller kortbetalning i entrén. I entrén får du tillgång till hela området.

Marknad: Julmarknaden är på borggården, huvudbyggnadens köksvåning, Kyrksalen i södra flygeln samt Gästabudssalen i södra flygeln. Slottsbutiken i södra flygeln är också öppen under alla helgerna.

Paradvåningen: Ta chansen att på egen hand strosa i Löfstads vackra salonger. Vi har dukat upp med 1800-talsporslin, klätt granen, tagit fram vackra kläder från forna ägare och mycket, mycket mer. Våra guider står i varje rum och berättar om hur jul firades förr på Löfstad, slottets historia och de som bott och arbetat här. Levande ljus i kristallkronor och silverljusstakar skapar en magisk stämning.

Res med kollektivtrafiken

Löfstad slott, Norrköping

Vägbeskrivning

Vid E4 mellan Norrköping och Linköping

Hitta hit