Söderköpings konstpromenad

Söderköping
Projektet är ett initiativ av Söderköpings-Posten. Åke Serander, ägare och chefredaktör på Söderköpings-Posten, berättar: ”Hela redaktionen var i juni på konferens i Västervik. Där såg vi att många elskåp i centrum var dekorerade. Jag tänkte direkt på det elskåp som finns vid vårt kontor ”Garvaregården” på Storgatan, Söderköping. Det skåpet har jag länge gått och tittat på, smutsigt och nerklottrat”.

Tillbaka på kontoret kontaktade vi E.ON. Svaret blev positivt, det gick bra att måla elskåpet. Vi engagerade Söderköpingskonstnären Ola Niklasson som efter bara någon dag kom in med skissförslaget ”Mouse hotel”. ”Mouse hotel” föreställer det gamla Stadshotellet bebott av mänskliga möss. Som alltid med Olas konst fanns en humoristisk touch. Det var nu i mitten av juni och vi ville gärna att elskåpet skulle vara målat innan turistsäsongen. Sagt och gjort så var verket färdigställt i månadsskiftet.

”Då jag sitter med elskåpet utanför mitt fönster har jag kunnat se hur mycket verket blivit fotograferat och roat många under sommaren. Det var därför naturligt att som nästa steg i samarbete med E.ON och kulturförvaltningen Söderköpings kommun gå vidare med etapp två, där ytterligare sju elskåp utmed Åpromenaden dekoreras”.

Vi tre samarbetspartners inbjöd genom Söderköpings-Posten konstnärer och amatörer att inkomma med skissförslag till den 20 september. Inte mindre än 30 konstnärer lämnade förslag, vissa med flera bidrag!

En jury bestående av representanter från de tre parterna utsåg vilka sju förslag som skulle komma till utförande.

Varje konstnär erhåller en ersättning om 10 000 kr. Projektet finansieras av de tre arrangerande företagen men också av ytterligare sex lokala företag. Det har inte varit svårt att få företag att ställa upp som värdar till verken.

Läs en fullständig presentation på vår hemsida (se länk).
25jan
26jan
27jan
28jan
29jan
30jan
31jan
01feb
02feb
03feb
04feb
05feb
06feb
07feb
08feb
09feb
10feb
11feb
12feb
13feb
14feb
15feb
16feb
17feb
18feb
19feb
20feb
21feb
22feb
23feb
24feb
25feb
26feb
27feb
28feb

Kontaktinformation

Storgatan 2 (Garvaregården - Söderköpings-Brunn, utmed Storån)
Söderköping
Kontaktperson: Åke Serander
Telefon: 70-5505333

Arrangör: Söderköpings-Posten

E-post: ake@soderkopingsposten.se
Hemsida: https://www.soderkopingspos...

Prisinformation

Gratis.

Hitta hit