Idas brygga i Karlsborg

Karlsborg

Sedan 1997 har Idas brygga varit en självklar mötesplats för både lokalbefolkning och resenärer i Karlsborg. Med sitt natursköna läge precis intill Göta kanal och Bottensjön erbjuder Idas brygga både hotell, restaurang och konferensmöjligheter. Under sommarhalvåret arrangeras även trubadurkvällar och flera andra evenemang för att göra området än mer attraktivt. 

Idas Skepparehus
Om du bor i något av de sju mysigt inredda hotellrummen med balkong eller uteplats med utsikt mot vattnet, kan du även njuta av Idas frukostbuffé som är inkluderat och serveras i restaurangen.

Restaurang Idas brygga
Sommartid har restaurang Idas brygga öppet tisdag-söndag och serverar á la carte-meny. Under högsäsongen bjuds det på underhållning av trubadur och DJ flera gånger i veckan. 

Hundar är välkomna till restaurangens uteservering.

Resterande delar av året serveras även lunch kl. 11-14 där du kan välja bland en huvudrätt, en fiskrätt och ett vegetariskt alternativ. Stor salladsbuffé, bröd, kaffe och kaka ingår i priset.

Boka

Kontaktinformation

Skepparegatan 9
54632 KARLSBORG
Telefon: 0505-13111
Bokning: 0505-13111

E-post: info@idasbrygga.se
Hemsida: www.idasbrygga.se

Öppettider

Under högsäsongen har restaurangen stängt mellan kl. 15-17 ons-lör. Köket stänger kl. 22.

Fakta

Redan för hundra år sedan var Idas brygga vid kanalen ett bekant namn för sjöfarare och bygdens befolkning. Utanför Idas brygga, där Playa del Karlsborg och pumptracken ligger idag, bodde Ida Andersson i en liten stuga. I den rödmålade stugan bedrev Ida allt mellan hamnkontor och skoförsäljning, vilket gav genne smeknamnet ”Skoida”. Här kunde skepparna låna multum mot rimlig ränta, alltefter vad de såg ut att ha råd med. Ida hade två anställda kvinnor och en manlig bekant som bodde på övervåningen. Det sägs att dessa två damer var systrar till Ida. Vi tror att de kom ifrån Harge vid norra Vättern.

Faciliteter

  • Restaurang
  • Bar
  • Take away
  • Husdjur välkomna
  • Konferensmöjligheter
  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Frukostservering

Hitta hit