Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Söderköping

Dag 1Borensberg - Ljungsbro (Bergs Slussar)
cykeltur 20 km

På Kaffeteriet i Borensberg hämtar ni ut era cyklar. Turen tar er på de gamla bilfria dragvägarna längs Göta kanal. Det var här oxarna fick hjälpa till att dra fram båtarna. Här följer ni kanalbanken ända fram till sjön Roxen och Bergs Slussar. Bergs Slussar är ett skådespel i sig, ta er tid att bara sitta och njut. Slusstrappan i Berg består av 7 slussar, ett fantastiskt skådespel och ett fantastiskt byggnadsverk.
Övernattning på Ljungsbro vandrarhem och middagen serveras vid Bergs slussar på Kanalkrogen Delimo.
.
Ni övernattar på Ljungsbro vandrarhem och middagen serveras vid Bergs Slussar på Kanalkrogen Delimo.
.
.

Dag 2 Bergs Slussar - Borensberg (båtkryssning ca. 3,5 tim)

Efter att ni har ätit frukosten så är det dags att cykla till Bergs Slussar och gå på passagerarbåten M/S Wasa Lejon som avgår kl 10.00.
Med M/S Wasa Lejon får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Båtkryssningen går mellan Berg - Borensberg och bjuder redan från start på en hisnande upplevelse. Det är en imponerande slusstrappa som vid första anblicken ser omöjlig ut att bestiga. Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.
Ni åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar ni nio slussar, bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss. Under den här turen får ni också en alldeles speciell upplevelse när ni passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg.
Lunchen avnjutes ombord medan båten glider fram i 5 knop. Båten ankommer Borensberg ca 13.30.
Vi rekommenderar att ni tar en utflykt till Göta kanals huvudstad Motala. Här finns Göta kanal utställningen "Från ide till verklighet". Utställningen hittar ni i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde.

Kontaktinformation

Nygatan 2
54530 Söderköping
Kontaktperson: Urban
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: www.upplevelsepaket.se

Öppettider

År 2021
1/5 - 31/8

Prisinformation

År 2021

Vuxen:  2200kr.

Barn 8-12  1500kr.

Barn 2-7    700kr.

Fakta

1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Båtkryssning Berg - Borensberg M/S Wasa Lejon
1 st Frukost
1 st Lunch
1 st Middag (exkl. dryck)
1 st Cykel 3-växlad från 13 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Hitta hit