Göta kanals lilla cykelsemester med båt, 2-dagar

Söderköping

Dag 1 Borensberg - Bergs slussar (Ljungsbro)
(cykeltur 25 km) 

Cykeln som ni ska ha under er cykelsemester hämtar ni vid Kaffeteriet som ligger vid kanalkanjen vid Borensberg. Ni cyklar hela tiden utmed göta kanal som är totalt bilfritt. Cykelleden går på en liten smal grusväg som följer kanalen och ni är endast 1 meter från kanalkanten, vilket är en härlig upplevelse, man är ett med naturen.Här följer ni kanalbanken ända fram till sjön Roxen och Bergs slussar. Bergs slussar  är ett skådespel i sig, ta er tid att bara sitta och njut. Slusstrappan i Berg består av 8 slussar! Bergsslussar är göta kanals största turistmål.
Ni övernattar på boendet i Ljungsbro och middagen serveras vid Bergs slussar.
.

Dag 2   Bergs slussar - Borensberg    
(Båtkryssning ca. 3,5 tim)

Efter att ni har ätit frukosten så är det dags att cykla till Bergs slussar och gå på passagerarbåten M/S Wasa Lejon som tar er förbi 8 dubbelslussar. Båtkryssningen på kanalen sker i lugn och majestätisk takt. Turen går genom en riktig svensk sommaridyll. Ni kommer att uppleva svensk historia på färden. 
Med M/S Wasa Lejon får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal. Båtkryssningen går mellan Berg - Borensberg och bjuder redan från start på en hisnande upplevelse. Det är en imponerande slusstrappa som vid första anblicken ser omöjlig ut att bestiga. Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.

Ni åker längs alléer av ståtliga lövträd. Sammanlagt passerar ni nio slussar, bland annat Östergötlands enda handdrivna sluss. Under den här turen får ni också en alldeles speciell upplevelse när ni passerar över akvedukterna i Ljungsbro och Borensberg.

Ni blir serverade en lunch ombord på passagerarbåten. När båten har anlänt till Borensberg så rekommenderar vi er att ta en utflykt till Göta kanals huvudstad. För att det ska bli en skön avslutning på ert lilla äventyr så ingår inträde till Göta kanal utställningen som heter " Från ide till verklighet" 

Göta kanalutställningen Från idé till verklighet i Motala ligger i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde.

I samband med utställningen serveras det fika på Mallbodens Café som har ett idylliskt läge utmed Göta kanal. Här får man välja på olika våffelkreationer som är deras specialitè. 

Önskar ni en extra natt i Motala så hjälper vi er!

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
54530 Söderköping
Kontaktperson: Urban
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: www.upplevelsepaket.se

Öppettider

År 2020
1/5 - 31/8

Prisinformation

År 2020

Vuxen:  1650kr.

Barn 8-12  700kr.

Barn 2-7    400kr.

Fakta

1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Båtkryssning Berg - Borensberg M/S Wasa Lejon
1 st Frukost
1 st Lunch
1 st Våffelmeny
1 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
1 st Inträde till Göta Kanal utställningen
1 st Cykel från 12 år 3-växlad
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Hitta hit