Cykla & åk båt i Baltzar von Platens fotspår, Start Motala

Söderköping

DAG 1
Motala - Borensberg - Ljungsbro (båttur 2 timmar, cykeltur 20 km)
Kanalbåten M/S Kung Sverker avgår kl.10.30. från Motala hamn. Koppla av uppe på däck och avnjut lunchen som serveras ombord. Kl.12.30 anländer båten till Borensberg. Cykeln hämtar du på Kaffeteriet där M/S Kung Sverker lägger intill. Färden går på den gamla dragvägen längs Göta kanal som är helt bilfri. Här följer du kanalbanken ända fram till sjön Roxen och Bergs slussar. Bergs slussar är en av Göta kanals främsta turistpärlor. Ett fantastiskt skådespel i sig, ta dig tid att sitta ner och njut. Slusstrappan i Berg är ett fantastiskt byggnadverk som består av sju slussar. Checka in på Ljungsbro vandrarhem här har du tillgång till relaxavdelning med bubbelpool och bastu samt simbassäng. Middagen serveras vid Bergs slussar på Kanalkrogen Delimo. Här får du njuta av saftiga hamburgare och glass i stora lass.


DAG 2
Ljungsbro - Motala (cykeltur 20 km, båttur 2 timmar)
Idag är det dags att vända åter mot Motala som är dagens slutmål. Göta kanal erbjuder alltid nya upplevelser och upptäckter. Slussning, utsikt över viadukter, härliga miljöer och nya synintryck av detta fantastiska byggnadsverk avlöser vartannat. Åter i Borensberg kliver man ombord på båten M/S Kung Sverker som avgår kl 13.10. Lunchen avnjuts ombord samtidigt som båten glider fram i 5 knop över sjön Boren och Göta kanal. Under turen får man uppleva slussning i kanalens brantaste slusstrappa i Borenshult, spännande och hissnande. Ankomst till Göta kanals huvudstad Motala kl 15.30. För att det ska bli en skön avslutning på ert lilla äventyr så rekommenderar vi ett besök på Göta kanalutställningen som heter " Från ide till verklighet" . Utställningen ligger i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde. Önskar ni en extra natt i Motala så hjälper vi er gärna med detta.

Kontaktinformation

Nygatan 2
54530 Söderköping
Telefon: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

År 2022


Startdagar:
Måndagar – Söndagar
13 juni – 21 augusti

Prisinformation

År 2022

Vuxen:            2900kr.

Barn 8-12 år:  2000kr.

Barn 2-7 år:      900kr

Fakta

1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Båtkryssning Motala - Borensberg med M/S Kung Sverker
1 st Båtkryssning Borensberg - Motala med M/S Kung Sverker
1 st Frukost
2 st Lunch ombord på M/S Kung Sverker
1 st Middag (exkl. dryck)
1 st Cykel 3-växlad från 13 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Hitta hit