Söderköpings bokhylla, Anne Swärd

Västra Husby, Söderköping

Författarbesök av Anne Swärd, författare, kulturskribent och ledamot i Svenska Akademien. Högaktuell med ”Jackie” – en roman om kärlek, besatthet och överlevnad.

Copyright/fotograf: Thron Ullberg

Söderköpings bokhylla laddar för ytterligare en sommar med intressanta och spännande författarbesök. Eftersom den här sommaren inte kommer att likna någon annan så görs vissa justeringar för att det ska fungera.

Det blir fyra författarbesök under måndagar i augusti. Dessa hålls på olika platser i vår långsträckta kommun, det blir helt enkelt en bokhylla på sommarturné! Det här författarbesöket hålls i Västra Husby bygdegård.

Den 24 augusti gästas vi av Anne Swärd. Hon romandebuterade 2003 med Polarsommar och fick redan med denna en internationell läsekrets. I hennes fjärde roman Vera, är handlingen förlagd till Frankrike, Polen och Sverige, före, under och efter andra världskriget, en roman om flykt och överlevnad, skuld och motstånd. Nu är Anne Swärd, som sedan 2019 är ledamot på stol nr 13 i Svenska Akademien, högaktuell med romanen Jackie, som handlar om en ung kvinna på väg mot Stockholm och livet. Romanen utspelas under den varma sommaren 1988, ingenting har ännu hänt. Mannen hon sedan möter är bortom vad hon kan föreställa sig.

Biljetter säljs på Söderköpings Bokhandel & Antikvariat fr.o.m. den 10 juli.

Varmt välkommen önskar Riksteatern Söderköping, Studieförbundet Vuxenskolan, Söderköpings Bokhandel & Antikvariat, Söderköpings stadsbibliotek och kulturkontor.

Boka
24aug 19:00 - 20:00

Kontaktinformation

Evenemang i Söderköping
Västra Husby Bygdegård, Hylingegården
Västra Husby
Kontaktperson: Anders Karlin
Telefon: 0121-10098

Arrangör: Riksteatern Söderköping, Söderköpings Bokhandel & Antikvariat, Studieförbundet Vuxenskolan och Söderköpings stadsbibliotek

E-post: info@soderkopingsbokhandel.se

Prisinformation

Biljetter säljs på Söderköpings Bokhandel & Antikvariat fr.o.m. den 10 juli.

150 kr eller 130 kr med Riksteaterns scenpass

Hitta hit