Formcraft - webshop & butik med hållbar formgivning

Töreboda

Här har vi samlat konsthantverk och design som vi älskar. Du hittar hos oss produkter som gör det lätt för dig att välja hållbar formgivning / design.

Vi vill underlätta för en hållbarare livsstil både här i Skaraborg men även i hela landet då vi också säljer i vår webshop. Hos oss hittar du till exempel ullkläder, kläder i ekologisk bomull, handdrejad keramik, produkter i bambu, rotting, produkter tillverkade av konsthantverkare, fair trade märkta varor och mycket mer.

Vi vill att du hos oss ska kunna shoppa både stort och smått, till vardag och till fest och genom att shoppa i unika butiker håller du både stad och landsbygd levande med en mångfald av varumärken, stora som små.

För oss är hållbar formgivning när produkterna går genom tiden – tidlösa - är tillverkade i hållbara material och / eller hållbart med hänsyn till de som tillverkar – rättvishandel. Funktionella produkter och produkter som vill bevara kultur och tradition.

Vi tror också på en långsiktig och hållbar framtid för handeln därför har vi sällan säsongsrea. Handel har funnits i tusentals år och även hantverk – detta kommer inte gå ur tiden. Därför måste vårt sätt att ta hand om och älska våra ägodelar också utgå från tidlöshet och hållbarhet.

Vi värnar även om landsbygden och dess ekonomiska tillväxt, att man ska kunna leva och bo var man vill i vårt vackra land, till ett sådant samhälle hör butiker. Alldeles särskilt värnar vi om unika butiker med unika varumärken och just därför är vi också medlemmar i Unika butiker. Unika Butiker står för unik shopping hos oberoende butiker både på landsbygd och i stad – butiker som sticker ut med sina unika produkter, speciella kompetens eller på annat sätt är unika.

Formcraft ägs av Marianne Ljungström som är krukmakare och driver Borrebodakrukmakeri. I lokalen hittar ni även formgivaren Josefine med design studion Form - a nomad design studio och Fanny Gustafson, medicinsk massageterapeut.

Kontaktinformation

Drottninggatan 6
Töreboda
Telefon: 073-0291125
Telefon: 073-9704283
Bokning: 073-0291125

E-post: butik@formcraft.se
Hemsida: http://www.formcraft.se

Öppettider

Mån-Fre 10-18
Lör 10-13

Fakta

Konsthantverksbutik

Konceptbutik

Livsstilsbutik

Bruksföremål

Brukskeramik

Keramik

Bambu

Rotting

Ekologisk ull

Ekologisk bomull

Fairtrade

 

 

Hitta hit