TOM-Trail Och Mustasch

Motala
Bergslöparna presenterar stolt femte upplagan av terrängloppet TOM som går av stapeln 6 april.

Det är en riktigt fin runda med otroligt vackra partier i väldigt varierad miljö. Långa banan går över Hålaberget med magnifik utsikt över tävlingsområdet, vidare genom Nykyrka, förbi Verner von Heidenstams anrika Övralid följt av ett väldigt trevligt utförslöpningsparti med utsikt över Vättern. Rundan avslutas i Ödeby efter ett avsnitt med böljande och svepande stiglöpning.

Banan innefattar en del löpning på traktorväg, löparspår och grusväg. Men tonvikten ligger på stig/terräng-löpning. Vissa delar är väldigt tekniska, andra delar är snabba och lättlöpta.

Precis som tidigare år är mustasch obligatoriskt vid målgång, och det blir givetvis pris till bästa mustasch även i år.

Bergslöparna arrangerar TOM till minne av vår bortgångne vän Tom Bjernerud. Tom dog i en lavinolycka i Hemsedal 3 januari 2013.
’Tom älskade mustascher! Gärna lösmustascher. Man kan göra lösmustasch av lakrits, mossa eller varför inte dill? Löpning i kombination med naturupplevelse är något som får oss Bergslöpare att må bra och löpning har varit en stor del i sorgearbetet efter Tom för alla oss i Bergslöparna.

Precis som tidigare år erbjuds två distanser, 30 km och 14 km. Banorna går förbi Övralid och Farfarsstugorna, vilket är en perfekt plats för åskådare att heja på löparna.

Start 30 km: klockan 11:00
Start 14 km: klockan 12:00

Nummerlappsutdelning sker från 9:00 till 11:00 i Åvik

Läs mer på bergsloparna.se
06apr

Kontaktinformation

Evenemang i Östergötland
Ödeby
Motala
Kontaktperson: Annika Kaborn Holmberg
Telefon: 76-7908288

Arrangör: Bergslöparna

E-post: Annika@bergsloparna.se
Hemsida: Www.bergsloparna.se

Prisinformation

Anmälningsavgiften är 250kr

Hitta hit