Läckö slott, Göta kanal & Karlsborgs fästning med bil & cykel

Töreboda

Dag 1  Läckö Slott - Lidköping - Töreboda (biltur 10 mil)

Turen startar på Kållands ö med ett besök på Läckö Slott. På denna fyradagars Skaraborgsresa får ni uppleva unika natur- och kulturupplevelser.
Här väntar en guidad tur på Läckö Slott. Slottet är en hänförande barockpärla, byggd på medeltida grund. Ända sedan 1298 har det stått en borg på klippan vid Vänern, omgiven av vatten. Efter detta hänförande historiska besök styr ni färden mot Töreboda och Göta kanal. På resan till Töreboda går färden över Kinnekulle.
Kinnekulle är ett platåberg vid Vänerns sydöstra strand med en högsta höjd av 306 meter över havet. Storslagna vyer och magisk natur väntar er. I Töreboda sker incheckning på Pensionat Prästgården och middag på närliggande restaurang.
 

Dag 2  Göta kanal Töreboda - Sjötorp- Töreboda
(cykeltur 40 km)

Idag är det dags att uppleva och utforska Göta kanal ett av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål. En cykeltur från Töreboda till Sjötorp tur & retur väntar. Här cyklar man på helt bilfria cykelvägar alldeles intill kanalkanten. På turen kommer man passera flera små mysiga platser väl värda att stanna till vid. Under cykelturen till Sjötorp passerar man inte mindre än 16 slussar. I Sjötorp serveras lunch på Café Baltzar och här ingår också ett besök på Göta kanalmuseét. Åter i Töreboda väntar en god middag och en skön säng.

Dag 3  Töreboda - Karlsborg (biltur 4 mil)

Efter frukosten är det dags att bege sig med bil till Karlsborg, en resa på ca 4 mil. En mil innan Karlsborg ligger Forsvik som absolut är värt ett besök. I Forsvik kan ni bese Göta kanals äldsta sluss och göra ett besök på Forsviks Bruk. Här finns bruksjärnväg, historiska byggnader och spännande utställningar. Forsviks bruk har en 600 år lång historia och och här grundades Skaraborgs Fortsätt sedan till Karlsborg som än idag kallas Sveriges reservhuvudstad, det var här statens guldreserver skulle förvaras vid krig. Incheckning på Idas Brygga eller Kanalhotellet, båda ligger vackert vid kanalkanten.
Strosa omkring i Karlsborg. Här är man alltid omringad av vatten. Både Vättern och Bottensjön ger Karlsborg dess speciella prägel och det är lätt att bli badsugen här.

Dag 4 Karlsborg

Idag väntar ett spännande besök på Kalsborgs fästning. Guiden tar er med på en resa tillbaka till 1800-talet..
Karlsborgs fästning står stabilt på Vanäs udde i Vättern som är en av de största och bäst bevarade fästningar i Sverige. Under 1800-talet planerades att Karlsborg skulle ha rollen som Sveriges reservhuvudstad och vara säte för kungahus, regering, riksdag och guldreserv i krigstider. Besök gärna museét, Garnisonskyrkan och vandra längs muren och gärna ut till Vanäs fyr.
Från Karlsborg får ni se ut den snabbaste, kortaste eller längsta vägen till er nästa destination.

Kontaktinformation

Nygatan 2
54530 Töreboda
Kontaktperson: Urban Brånfelt
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

6 juni - 23 aug 2021

Vuxen: 5600 kr.

8-12 år 3600 kr.

2-7 år 2000 kr.

Prisinformation

 juni - 23 aug 2021

Vuxen:  5600 kr.

8-12 år 3600 kr.

2-7 år  2000 kr.

Fakta

1 st Inträde Läckö Slott
2 st Hotellövernattningar Pensionat Prästgården, Töreboda del i dubbelrum
1 st Hotellövernattning Idas Brygga eller Kanalhotellet, Karlsborg del i dubbelrum
3 st Middagar exkl. dryck
2 st Lunch
1 st Inträde Göta kanal museét, Sjötorp
1 st Inträde Guidad tur på Karlsborgs fästning
3 st Frukost
1 st Cykel 3-växlad inkl. hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
Cykelservice gäller hyrda cyklar