Ekologisk cykelsemester längs Göta kanal, 2 dagar 31 km

Töreboda
Göta kanal är ett av Sveriges i särklass största byggnadsverk och en del av Västsverige. Den byggdes i en tid av stora tekniska framsteg och vi kan fortfarande idag förundras över finesserna i bygget, ett exempel är slussarna. Här finns massor av upplevelser, allt från pulserande slussområden, till god mat och lugn och ro i härlig natur. Här har vi har plockat ut några av guldkornen.

Det här paketet innehåller en helt ekologisk semester kantad med vacker natur. Du besöker Café Visthuset i Töreboda och Tåtorps vandrarhem där omtanke om människa och miljö är kärnan i båda verksamheterna. I det natursköna Tåtorp finns Göta kanals enda handvevade sluss. Den medskickade picknicken kan avnjutas vid Lanthöjden, Göta kanals högsta punkt, med en ståtlig obelisk. I Tåtorps ekologiska vandrarhem bor ni gott mellan ekologiska lakan. Det är också nära till många fina badplatser och den vackra trädgården ger tid till en stund med favoritboken under ett äppleträd. Det finns också möjlighet att hyra en båt för en fisketur på sjön Viken.

Dag 1 - Töreboda - Tåtorp, ca 15 km
Turen börjar i Töreboda där du hämtar ut cykeln på Café Visthuset. Här får du också med dig en lunchpicknick att avnjuta när det passar. Turen går mot Tåtorp och cyklingen är lätt på plan och bilfri grusväg längs vattnet och de öppna fälten. I Tåtorp checkar ni in på det ekologiska vandrarhemmet. Här serveras er kvällsmat. På vägen till Tåtorp passerar ni Wassbacken. Här bjuds vissa sommarkvällar på musik, vilket kan vara ett fint sätt att avrunda kvällen.

Dag 2 - Tåtorp - Töreboda, ca 15 km
Efter frukosten cyklar ni i egen takt tillbaka till Töreboda. På Café Visthuset väntar en smarrig smörgåsbricka med lokala specialiteter. Om tid och ork finns över kan eftermiddagen ägnas åt en cykling mot Hajstorp (5 km) eller Lyrestad (13 km).

Kontaktinformation

Café Visthuset
Kanalvägen 2, Töreboda
Töreboda
Telefon: 0506-777550

Arrangör: Café Visthuset

E-post: boka@cyklagotakanal.se
Hemsida: http://www.cafevisthuset.se

Öppettider

Helger under maj 10-17

3/6 - 22/6
Öppet alla dagar kl. 10-18

25/6 - 14/8
Öppet alla dagar kl. 10-20

15/8 - 3/9
Öppet alla dagar kl. 10-18

Prisinformation

Del i dubbelrum: 1490 kr 
Enkelrum: 1650 kr

Res med kollektivtrafiken

5 minuters promenad från Töreboda Resecentrum.

Fakta

Det här ingår:
Boende på ekologiskt vandrarhem inkl. lakan och städning

Lunchpicknick

Smörgåsbricka

Kvällsmat exkl. dryck

Frukost

Cykelhyra två dagar och hjälm 

Cykelservice vid behov

Vägbeskrivning

Från E20 Hova, väg 200 mot Töreboda, följ vägen över kanalbron, sväng höger direkt efter, mot Gästhamn. (parkering höger sida)

Från E20 Mariestad (N), väg 202 mot Töreboda, ta vänster på Kungsgatan (Gästhamn), ta vänster före kanalbron (Gästhamn). (parkering höger sida)

Från Skövdevägen (200) mot Töreboda, in i Töreboda, ta vänster före kanalbron (Gästhamn). (parkering höger sida)

Faciliteter

Lunch
Kafé
Cykeluthyrning
Kaffe/Te
Gratis WiFi