Matupplevelse längs Göta Kanal, 2 dagar 40 km

Töreboda
Göta kanal är ett av Sveriges i särklass största byggnadsverk och en del av Västsverige. Den byggdes i en tid av stora tekniska framsteg och vi kan fortfarande idag förundras över finesserna i bygget, ett exempel är slussarna. Här finns massor av upplevelser, allt från pulserande slussområden, till god mat och lugn och ro i härlig natur. Här har vi har plockat ut några av guldkornen.

Det här paketet innehåller en lokal matupplevelse, kryddat med en nypa motion. Du besöker både Café Visthuset och Norrqvarn Hotell och Konferens, vilka båda jobbar med smakupplevelsen i centrum och lyfter de lokala ingredienserna. Norrqvarn är också certifierat enligt Smaka på Våstsverige. I picknicken du får med dig från Café Visthuset ingår en hantverksmässigt bryggd specialkaffe.

Dag 1 - Töreboda -Sjötorp - Norrqvarn (27 km)
Du hämtar ut cykeln på Café Visthuset i Töreboda, här får du också med dig lunchen för dagen. Du cyklar förbi slussar i vacker natur och har hela tiden nedförsbacke på vägen till Sjötorp. Denna ort är Göta kanals hamn mot Vänern och förr byggdes och renoverades båtar här. I Sjötorp finns också ett museum om kanalen, värt ett besök. På Norrqvarn Hotell och Konferens kommer sedan middagen att avnjutas i form av en trerätters lokalproducerad Smaka på Skaraborg-meny, det är också här du kommer bo under natten.

Dag 2 - Norrqvarn - Töreboda (13 km)
Efter frukostbuffén cyklar du i egen takt tillbaka till Töreboda. Om du missade något stopp under gårdagen har du chans att uppleva det nu.  I Töreboda kan du bland annat besöka Sveriges minsta färja Lina. På Café Visthuset väntar sedan en smörgåsbricka med lokala specialiteter.

   

Boka

Kontaktinformation

Café Visthuset
Kanalvägen 2
Töreboda
Kontaktperson: Adrian Gustafson
Telefon: 0506-777550

E-post: info@cafevisthuset.se
Hemsida: www.cafevisthuset.se

Öppettider

Paketet är möjligt att boka alla dagar från 24/6 till 12/8 2019

Prisinformation

Hotellrum med dusch och toalett på rummen


Del i rum dubbelrum: 1945 kr 

Enkelrum: 2095 kr

Barnpris: 1295 kr

Res med kollektivtrafiken

5 minuters promenad från Töreboda Resecentrum.

Fakta

Detta ingår:
Boende på hotellrum (egen dusch och toalett)

Picknicklunch

Smörgåsbricka

Tre-rätters middag exkl. dryck

Frukostbuffé

Cykelhyra två dagar och hjälm

Cykelservice vid behov

Vägbeskrivning

Från E20 Hova, väg 200 mot Töreboda, följ vägen över kanalbron, sväng höger direkt efter, mot Gästhamn. (parkering höger sida)

Från E20 Mariestad (N), väg 202 mot Töreboda, ta vänster på Kungsgatan (Gästhamn), ta vänster före kanalbron (Gästhamn). (parkering höger sida)

Från Skövdevägen (200) mot Töreboda, in i Töreboda, ta vänster före kanalbron (Gästhamn). (parkering höger sida)

Faciliteter

Lunch
Café
Cykeluthyrning
Gratis WiFi

Hitta hit