Cykla med barn Göta kanal ( 19km cykling )

Sjötorp, Mariestad

Barnens cykelpaket Göta kanal, cykelsträckan är 19 km.

Ni cyklar längs den fina bilfria, och lättcyklade leden som följer utmed kanalen. Under dagen passeras ett flertal slussar och broar. Från Sjötorp där Göta kanal startar, cyklar ni på den cykelled som slingrar sig fram genom den svenska naturens många skiftningar. Cykelleden är på de gamla dragvägarna där det för mer än 100 år sedan var hästar och oxar som drog fram båtarna som skulle ta sig igenom Göta kanal.

Dag 1

Ni startar er cykling i Sjötorp där ni hämtar ut era cyklar. Nu cyklar ni längs med Göta kanal upp mot Norrkvarn. På vägen passerar ni inte mindre än 9 slussar samt det lilla samhället Lyrestad. Efter ca 10 lättcyklade km är ni framme vid Norrkvarns Slussområde. Där ligger Norrqvarn Hotell & Konferens med restaurang och Barnens Minikanal. Barnens Minikanal är en miniatyrvärld av Göta kanals västgötadel. Här finns alla slussar, signaturbyggnader och sjöar uppbyggda. Här checkar ni in på ert boende och parkerar cyklarna.

Efter incheckning väljer alla i familjen varsin glass och barnen i familjen får låna en båt att leka med i Barnens Minikanal. Efter en fin eftermiddag med massor av lek i minikanalen, utforskande av lekbåten och tittat på slussningen i slussområdet är det dags för en god middag serverad direkt på bryggan. Här väljer ni valfri varmrätt från menyn.

 

Dag 2

Efter en härlig frukostbuffé som är en mix av ekologiskt och närproducerat hämtar ni era cyklar, sedan är det dags att cykla tillbaka mot Sjötorp. Är det fint väder föreslår vi att ni tar ett dopp vid badbryggan i Lyrestad.
Idag finns också möjlighet att stanna och titta på slussningarna som passeras.

Boka

Kontaktinformation

Sjötorps Upplevelsecenter AB
slussvägen 110
Sjötorp
Telefon: 0501-51133
Telefon: 070-2171955
Bokning: 0501-51133

E-post: info@cykelsemester.se
Hemsida: http://www.cykelsemester.se

Öppettider

2019:
30 Maj - 31 augusti

Mer från Sjötorps Upplevelsecenter vid Göta kanal

Utbud

Prisinformation

Vuxen SEK 1795

Barn   SEK   995

Res med kollektivtrafiken

strax norr om kanalbron i centrala Sjötorp

Fakta

Bokningsbart 1 juni - 31 augusti

Det här ingår:

Cyklar & tillbehör passandes för hela familjen i 2 dagar, hämtas och lämnas i Sjötorp. Del i familjerum på Norrqvarn inkl. frukost. Valfri varmrätt (ex. dryck ) på restaurangen i Norrqvarn. Glass för hela familjen i Norrqvarn.

För barnen ingår gratis hyra av båt till Minikanalen, Norrqvarn.

Ert bagage kan med fördel lämnas av på Norrqvarn innan ni åker och hämtar era cyklar i Sjötorp.

Vägbeskrivning

Sjötorp ligger 20 km norr om Mariestad vid Vänern och Göta kanal längs riksväg 26.
Buss: Åk med västtrafik 502 från Mariestad till Sjötorp.
Tåg: Åk tåg till Skövde och sedan buss via Mariestad till Sjötorp.

Hitta hit