Ställplats i yttre hamnen, Mariestad

Mariestad

I Mariestads centrum finns olika områden för husbilsställplatser. Två av dessa ligger i hamnområdet med närhet till Gamla Stan, centrum, restauranger och affärer.

Ställplatsen vid yttre hamnen är helt nyanlagd 2014, och har 46 platser för husbilar. Alla platser har tillgång till el. I närheten finns ett servicehus med wc, dusch och vattenpåfyllning. I närområdet finns också möjlighet för tömning av latrin.

Ställplatserna är på en asfalterad plan med målade rutor och alla har utsikt över Vänern. Betalning sker via en automat som tar de vanligaste betalkorten och mynt.

Alldeles intill, i gästhamnsområdet har Hamnmagasinet ytterligare fler ställplatser. Läs mer om dem här.

 

Mariestads hamnområde

Platserna ligger i den delen av Mariestads småbåtshamn som kallas yttre hamnen, några hundra meter från stadens centrum och nära gästhamnen som på sommaren är ett livfullt område och en samlingsplats för både Mariestadsbor och turister. Här finns både restauranger och mindre bodar med försäljning av glass, fika och mat. I anslutning finns också en lekplats.

Intill ställplatserna finns boulebana, beachvolleybollplaner, utegym och äventyrsminigolf. Här finns generösa gräsytor och en trivsam lekplats. Inte långt från ställplatsen ligger Karlsholme Folkets Park med café och restaurang och olika evenemang som veteranfordonsträffar, barnteaterföreställningar, livemusik och dansbandsgalor.

Kontaktinformation

Mariestads kommun
Yttre hamnen
54230 Mariestad
Telefon: 0501-755850
Fax: 0501-755009

E-post: turistbyran@mariestad.se
Hemsida: http://www.mariestad.se

Öppettider

Öppet året runt

Prisinformation

2017:

Ställplats för husbil 140 kr/dygn
El: 25 kr/dygn
Avgiften betalas i automat.

Tvättmaskin och torktumlare: 30 kr/gång. Finns i gästhamnens serviceutrymmen. Tvätt bokas och betalas hos Hamnmagasinet.

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Ställplatserna är skyltade: Personbil klass II.

Antal platser: 46, alla med tillgång till el.

Platserna förbokas ej.

Faciliteter

Dusch
Latrintömning för fasta tankar
WC/Toalett