Göta kanal - ett cykeläventyr

Motala

Att cykla längs Göta kanal är en upplevelse för livet! Njut av det böljande Östgötska landskapet, se alla 37 slussarna och skådespelet runt detta och inte minst de vackra båtarna som sakta glider förbi i 5 knop!

Ni startar ert paket med att hämta ett informationspaket med trevlig information och tips på sevärdheter och upplevelser under din resa längs Göta kanal på Tullkammaren i Motala Hamn.
Ni kliver på M/S kung Sverker för att första etappen resa med båt från Motala till Borensberg. (Båtresan är ett tillval, men något vi absolut rekommenderar för att få uppleva det bästa av Göta kanal. Det går även bra att starta resan i Borensberg).

I Borensberg hämtar ni ut era cyklar och rullar vidare på kanalbanken till vandrarhemmet i Ljungsbro där ni gör er första övernattning.
Nästa etapp går från Ljungsbro till Norsholm det är en kortare sträcka på ca 2 mil. Vi rekommenderar er att stanna till och njuta av slussningen och omgivningarna i Berg innan ni börjar er cykling.

Framme i Norsholm kommer ni att bo på Kapten Billes vandrarhem.
Nu är ni redo för er sista etapp som går mot Söderköping. Framme i Söderköping gör ni er sista övernattning i stugor på Korskullens camping. Där lämnar ni även era cyklar så sköter vi transporten av dem tillbaka.

I paketet ingår:
- Båtresa Motala- Borensberg (Tillval)
- Cykelhyra 3 dagar
- 1 natt Ljungsbro vandrarhem
- 1 natt på Kapten Billes vandrarhem i Norsholm
- 1 natt i stuga på Korskullens camping i Söderköping
- Cykelupphämtning i Söderköping
- Informationspaketet med cykelkarta och tips på allt att se och göra längs kanalen.

De cyklar som ni kommer att åka på är 3 växlade cyklar med cykelkorg, fotbroms och det finns möjlighet att boka till cykelhjälmar, cykelväskor.

Vi rekommenderar att ni åker kollektiva anslutningar till Motala samt från Söderköping.

Paketet är bokningsbart alla dagar 11/5-7/9 2019.

Boka

Kontaktinformation

Svecia Travels
Platensgatan 3
59135 Motala
Telefon: 0141-209900

E-post: info@sveciatravels.se
Hemsida: www.sveciatravels.se

Öppettider

Paketet kan bokas alla dagar i veckan 1/6 till 31/8.

Hitta hit