Motala Motormuseum

Motala

Sveriges största Motormuseum beläget vid Sveriges vackraste insjöhamn. Här finns en spännande samling fordon och annan teknik i tidsenliga miljöer. Här kan hela familjen uppleva en nostalgiresa utöver det vanliga. I närheten av museet finns Vätternakvariet som visar utställningen "Från regnskog till Vättern".

Våra uppbyggda miljöer är inte bara några enkla kulisser, utan det är flera fullt fungerande miljöer. Vi har t.ex. en komplett fungerande bilverkstad från 20-30-talet, där "montörerna" pratar med varandra, och då naturligtvis på "öschöttska".

ESSO-stationens bensinpumpar går igång när besökaren närmar sig stationen.Servicemannen servade verkligen kunderna på den tiden och standardbensin kostade 68 öre litern.

Naturligtvis spelas "Jazzgossen" när revykungen Karl Gerhards Daimler från 1961 skall beskådas.
Vid sidan om lutar sig Erik Zetterström alias "Kar de Mumma" i full skala förnöjt mot sin kära Rolls Royce.
Det är en av Sveriges mest fotograferade bilar. Besökaren får även höra nationalskalden Verner von Heidenstam läsa en dikt, en dikt som var med i hans diktsamling "Nya Dikter" som gav honom Nobelpriset 1915. Ljudet kommer från baksätet på hans pampiga Chrysler Imperial 1931.

Man kan lätt förstå Kronprinsessan Viktorias fundering vid kungafamiljens besök:
¨- Var har ni fått tag på alla saker?¨

När ni besöker Motala Motormuseum är det inte bara bilar och MC/mopeder!

 

Fotomuseum

Vi har även ett fotomuseum fyllt med gamla kameror och det finns även en hel avdelning med radioapparater, tv och telefoner!.

 

Barnmuseet

I barnmuseet kan de minsta titta på film och leksaker från förr.

 

Vätternakvariet

Vätternakvariet visar utställningen "Från regnskog till Vättern". Huvudsyftet med utställningen är att visa Vätterns fiskbestånd. I akvariet finns 15 akvarier som rymmer mellan 500 och 10 000 liter. På akvariet finns det även akvarier med tropiska fiskar.

Hotell/restaurang

Hotell Nostalgi som finns i samma byggnad gör att besöket kan kombineras med en god matbit och en skön vistelse under några dagar i Motala och Motala hamn.

Prisinformation

Se www.motormuseum.se

Sociala medier


Twitter

Faciliteter

  • Restaurang med fullständiga rättigheter
  • Året runt öppet

Hitta hit