Gästhamn Motala, Göta kanal

Motala

Motala gästhamn är en av kanalens största med ett 45 gästplatser. Nya, bredare, betongbryggor har anlades till säsongen 2021, och elen uppgraderades till 10A.

I hamnen ligger även Göta kanalbolags huvudkontor och Motala Motormuseum med ca 170.000 besökare om året. Här finns flera caféer och restauranger samt sommarbodar med försäljning och cykeluthyrning. Motala centrum med service och butiker ligger ett stenkast bort. 

Utöver detta är Motala hamn hemmahamn för M/S Kung Sverker som gör turer på Göta kanal och kvällskryssningar på Vättern med musik.

För dig som inte har Göta kanal-biljett betalas avgiften till slussvärden i det lilla gula Kanalkontoret på södra sidan av bron fram till kl. 18. Övrig tid betalas avgiften på Hamnkrogen.

Klicka här för att ladda ned gästhamnskarta för Motala.

Boka

Kontaktinformation


Motala
Kontaktperson: AB Göta kanalbolag
Telefon: 0141-202050
Fax: 0141-215550

E-post: info@gotakanal.se
Hemsida: http://www.gotakanal.se

Öppettider

Göta kanals öppet tider 2022

Försäsong: 3 maj - 13 juni
Högsäsong: 14 juni - 15 augusti
Eftersäsong: 16 augusti - 30 september

Prisinformation

5 dygn i gästhamnen ingår för de båtar som köpt biljett för hela eller delsträcka av Göta kanal. För nätter utöver det, samt för båtar utan kanalbiljett, är kostnaden 225 kr/natt eller 1170 kr/vecka.

Avgiften betalas till slussvärden i Kanalkontoret. Utanför kanalens öppettider betalas hamnavgiften till Hamnkrogen, som då även tillhandahåller servicekort för gästhamnen. 

Fakta

I gästhamnen finns:
45 gästhamnsplatser
45 eluttag 10A

Dricksvatten 
WC
Dusch
Tvättstuga
Fritt wifi
Källsortering
Septitankstömning, latrinvask

Förtöjning: Bom eller långsides

 

Sjömack med bensin (95 oktan) samt Diesel (ACP Diesel utan RME) finns vid inloppet till Motalaviken. 

Hitta hit