Klassiska kryssningar att älska!

Glid fram på Göta kanal i 5 knop och njut av den vackra naturen som omger dig. Ät en god bit mat och vad med om hur en slussning går till. En kryssning som du sent kommer att glömma.

6 dagars kryssning med båten M/S Diana
Stora Sverigeresan är en sex dagars långa premiumkryssning på Göta kanal. Du färdas med Rederi AB Göta kanals yngsta fartyg M/S Diana mellan Göteborg och Stockholm och du väljer själv vilken riktning som passar dig bäst. Under kanalkryssningen görs nio längre stopp för guidade utflykter och sightseeing. Som alltid ingår frukost, lunch och middag i priset.


Lilla kanalresan (2 dagar) med båten M/S Wilhelm Tham
Lilla Kanalresan med M/S Wilhelm Tham är för dig som vill hinna med det bästa av Göta kanal under en kortare resa mellan Motala och Söderköping. Ombord möter du dessutom medresenärer från olika delar världen.


Upplev Baltzar von Platens grav längs kanalen i Motala
Upplev Göta kanals brantaste slusstrappa med M/S Kung SverkerMed M/S Kung Sverker får du uppleva en guidad tur längs en mycket vacker del av Göta kanal. Under resan som tar 5 timmar, slussas du 12 gånger.


Upplev långkanalen eller ta båten till Motala
Rymliga och fräscha kanalbåten M/S Ceres låter dig upptäcka Göta kanal från dess bästa sida, sittande på akterdäck med en god bit mat och sakta glida genom det fantastiska landskapet. Ena turen går i Långkanalen där du åker mellan Borensberg och Berg och den andra mellan Borensberg och Motala där du upplever Göta kanals brantaste slusstrappa.


M/F Lindön
Denna turen starta i Söderköping och går till Harstena. M/F Lindön, som på sommaren erbjuds lunchkryssningar fem dagar i veckan och en heldagskryssning till skärgårdsön Harstena på lördagar. 


Ny tur! Upplev långkanalen eller slusstrappan i Berg 
Detta är en ny tur som har premiär 2016. Båten du åker med är M/S Prinsen och här får du uppleva en guidad tur längs en av de vackraste delarna av Göta kanal. Välj mellan att uppleva Långkanalen mot Borensberg eller turen ner- och uppför Göta kanals största slusstrappa.