Fyra mysiga butiker du inte får missa

Vill du uppleva någon av alla de mysiga butikerna som ligger längs med kanalen så kommer här en liten lista på några av de butikerna som är värda ett besök.

Kanalbutiken 5 knop
Varför inte ta det lite lugnt en stund och stanna till vid Kanalbutiken 5 knop, alldeles intill kanalens äldsta sluss i Forsvik. Välkommen in och känn doften av tjära och franska naturtvålar. Textilier i marina färger, skeppskonst och exklusiva mässingprodukter. Böcker, vykort och båtmodeller. Här finns även godis och gammaldags enbärsdricka om du är sugen på något gott.


Keramiktorget
I Keramiktorgets verkstadsbutik är du välkommen in att följa den långsamma processen där lera formas till bruksföremål och konstföremål via drejning och andra tekniker, torkas, bränns flera gånger, glaseras och dekoreras. Om du inte vill vänta kan du köpa fantastiska koppar och muggar som drejats fram. 


Brunneby Musteri,Gårdsbutik och Restaurang
Brunneby Musteri ligger mycket vackert alldeles intill Göta kanal. Här mustar Brunneby äpplen så det står härliga till om höstarna och om somrarna pressar de bland annat jordgubbar, fläderblom, svarta vinbär och hallon. Den fina smaken beror på att de så mycket som möjligt köper frukt och bär från hemmaträdgårdar och lokala odlare. Det blir godast så, enligt Brunneby Musteri själva.


Mooi Antik & Inredning
Mooi betyder det vackra och det är precis det du hittar i deras butik. Mooi Antik & Inredning har skapat en härlig atmosfär för den som älskar personlig inredning med allt från kuddar, textilier, lampor, dekoration och udda möbler att förgylla hemmet med.