Sju anledningar för att besöka Göta kanal

Göta kanal är ett av Sveriges största besöksmål som varje år lockar över tre miljoner besökare. Men vad är det egentligen som lockar alla dessa människor till en drygt 200 år gammal kanal? Är det de bilfria cykelvägarna, alla tusentals båtar eller vår vackra historia? Vi tror det är en blandning av allt som gör Göta kanal älskas av så många! Här har vi samlat några av alla skäl att älska Göta kanal, 16 stycken faktiskt.

1. Klassisk kanalkryssning
Glid förbi Platens grav, slussa i Göta kanal 58 olika slussar och njut av god mat. Det är vad en kanalkryssning handlar om. 

 

2. Vackra ställplatser
Göta kanal har flera av Sveriges vackraste ställplatser. Det vågar vi säga eftersom en av våra ställplatser blivit utsedd till Årets ställplats 2015! Njut av vackra vyer där båtlivet möter husbilslivet och skapar en perfekt balans av harmoni.  


 3. Åk med egen båt
Semesterklassikern Göta kanal är ett 19 mil långt pärlband av små och stora upplevelser. Ingen vet vad som väntar dig när du styr in i kanalens mynning. Men vi kan lova ett äventyr fyllt av vacker natur, småstadsidyller, god mat, nya möten, lugn och ro och gemensamma utmaningar. Dela dem med människor du tycker om.


4. Fantastiska matupplevelser
Göta kanal har något för alla smaker och åldrar. Flera restauranger jobbar med lokalt producerade råvaror. Välj om du vill äta i stillhet längs med kanalen eller om du vill sitta och sjunga med i allsång. Du väljer! 


5. Glass
För många är Göta kanal förknippat med båtar, sol och glass! Glass är för oss sommar, oavsett om du kommer via båt, husbil eller bil. Vi rekommenderar besök på Smultronstället men det finns väldigt många som erbjuder fantastisk glass. Kika här!


6. Det evigt skiftande landskapet och naturen
Göta kanal är unikt. Oavsett om du färdas på vatten eller vid sidan av kanalen kommer du få uppleva skiftande vacker natur som är svårslaget. Du behöver dessutom inte heller ta dig särskilt långt för att besöka oss. 


7. Underbara cykelvägar
Längs kanalen finns en såkallad dragväg, den användes förr i tiden för att "dra" båtarna genom kanalen. Idag är de fortfarande bilfria och du är hjärtligt välkommen att besöka den med cykel eller med joggingskor.