En historisk busstur med guidning utmed Göta Kanal, upplevelsepaket.se

Töreboda

Guidad Busstur

Ni hälsas välkomna av vår reseledare som skall lotsa er rätt under dagen för att göra ert besök på Sveriges största byggnadsprojekt till ett minne.

Vi börjar dagen med att dricka kaffe och smörgås som vi avnjuter strax intill kanalen i Sjötorp vid Vänern.

Upptäcktsfärden börjar med att vi gör ett besök på Göta kanal- museét i Sjötorp, här får vi se och lära oss en del av historien av Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

Efter den guidade turen går vi på bussen som transporterar oss utmed kanalen till nästa stopp Norrkvarn. Här har kanalbolaget byggt upp Göta kanal i miniatyr, väl värt ett besök.

Efter Norrkvarn fortsätter vi mot Töreboda för att inta en god lunch på Restaurang & Pensionat Prästgården som är en av kanalens trivsammaste restauranger. Innan vi kommer hit har vi gjort några stopp på vägen som tex. för att se på slussning och några viktiga platser som man bör se. Det finns även möjlighet att handla och se gediget hantverk i Hajstorp.

Efter lunchen på Restaurang & Pensionat Prästgården i Töreboda fortsätter vi vår historiska resa. Vi åker buss till kanalens högsta punkt Lanthöjden för att bese obelisken. Besöket avslutas åter i Töreboda med eftermiddagsfika i den härliga trädgården på Restaurang & Pensionat Prästgården.

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
545 30 Töreboda
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

1 maj - 31 oktober 2016

Prisinformation

Ring för prisoffert.

År 2016

Fakta

Restid: 1 dag. Ingår: Reseledare som guidar, Kaffe med smörgås, museum biljett, lunch, eftermiddags kaffe med hemgjord paj. Minimum:20 st. Startdagar måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag

Vägbeskrivning

Töreboda ligger där Göta kanal och Västra stambanan korsas. Vi har många dagliga tågstopp från Göteborg, Stockholm, Skövde, Jönköping och Örebro.

Med bil från E20 Mariestad är det bara ca 15 km till Töreboda. I Töreboda svänger ni vänster innan Brandstationen/Polisstationen och följer vägen. Strax innan kyrkan ligger Restaurang & Pensionat Prästgården.

Från E20 Hova är det ca. 20 km. I Töreboda kör ni över kanalbron och håller höger förbi Konsum. Följ vägen och till vänster om kyrkan ligger Restaurang & Pensionat Prästgården.

{{favourites.count()}}