4-dagar,Göta kanals Guldkorn med cykel och båt

Töreboda

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda
(cykeltur 40 km)

Din paketresa startar i Töreboda med en cykeltur utmed Göta kanal på den gamla dragvägen till Sjötorp. I Sjötorp serveras lunch på Café Baltzar, som ligger intill turistbyrån. Efter en välsmakande lunch så rekommenderar vi dig att besöka Kanalmuseet som visar den spännande historien kring Göta kanals tillkomst, vi bjuder på inträdet! 

När andan sedan faller på cyklar du tillbaka utmed Göta kanal till Töreboda för en härlig middag med lokalproducerade råvaror på Prästgårdens Restaurang. Natten kommer du att spendera på Pensionat Prästgården i helt nyrenoverade hotellrum i herrgårdsstil.

Dag 2 Töreboda - Karlsborg  
(cykeltur 29 km)

Efter en välsmakande frukostbuffé tar du dig med cykel till Karlsborg, Sveriges reservhuvudstad. Cykelturen går utmed Göta kanal och på små slingrande vägar intill strandkanten av sjön Viken.

Vid Tåtorp kommer du sedan att åka med båten VikenSnabben som tar dig över sjön Viken. VikenSnabben är en öppen styrpulpetbåt som tar upp till 10 personer. Därefter går cykelresan vidare mot Karlsborg som ligger vid Vättern. Där väntar en god middag på restaurang Idas Brygga, som ligger intill kanalen. Du kommer att övernatta på Idas Strandgård, som ligger cirka 10-15 minuters promenad från restaurangen Idas Brygga. Har du en stund över innan middagen, så rekommenderar vi en guidad tur på Karlsborgs Fästning.

Dag 3 Karlsborg - Töreboda  
(båttur 5 timmar)

Efter en god frukostbuffé är det dags att gå ombord på kanalbåten M/S Sandön, som avgår kl 10.00 utanför restaurang Idas Brygga.

Kanalbåten kommer att ta dig till Töreboda, och under dagens båtkryssning avnjuter ni en god lunch samtidigt som kaptenen guidar er genom Göta kanals historia. Kl.14.30 ankommer ni till Töreboda, där det under kvällen väntar en god middag på Prästgårdens restaurang och natten tillbringar ni på Pensionat Prästgården.

Dag 4 Töreboda 

Efter en god natts sömn, så är det dags för god frukost på Pensionat Prästgården. Om vädret tillåter, hoppas vi att du kan avnjuta den i vår trädgård som har en skön morgonsol. Våra cyklar står sedan till ert förfogande under hela dagen.

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
545 30 Töreboda
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

Tid: 13/6 - 24/8 2016
startdag: söndagar / tisdagar

Prisinformation

Priser 2016

Vuxen:        5700 SEK

8-12 år:      4800 SEK

2-7år:          2200 SEK

Nu kan du enkelt boka din resa på vår hemsida. 

Fakta

3 st Hotellövernattningar
2 st Lunch
2 st 2-rätters middag
1 st 1-rätters middag
3 st Frukostbuffé
1 st Biljett till Kanalmuseet
1 st Båtkryssning
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel (från 8 år)

Cykelservice (gäller hyrd cykel)

Vägbeskrivning

Startpunkt Töreboda
Töreboda ligger där Göta kanal och Västra stambanan korsas. Vi har många dagliga tågstopp från Göteborg, Stockholm, Skövde, Jönköping och Örebro.

Med bil från E20 Mariestad är det bara ca 15 km till Töreboda. I Töreboda svänger ni vänster efter Brandstationen och följer Kungsgatan. Bilparkering finns på Kanalvägen (kör ej över kanalbron). Promenera över kanalbron och ni har cykeluthyrningen och Glassbryggan direkt vid brofästet.

Från E20 Hova är det ca. 20 km. I Töreboda kör ni över kanalbron och svänger höger till Kanalvägen. Parkera här och promenera över kanalbron och ni har cykeluthyrningen och Glassbryggan direkt vid brofästet.

{{favourites.count()}}