4-dagar, Cykla i Baltzar von Platens fotspår Göta kanal, upplevelsepaket.se

Töreboda, Söderköping

Dag 1 Söderköping
Detta cykelpaket startar med en natt på hotell Söderköpings Brunn med tillgång till deras Spa. Här ska ni passa på att promenera i den sommar mysiga orten Söderköping. Det var här de spelade in Madicken, åk gärna en guidad tur med det lilla loket i Söderköping. Miljön är hämtat från Barn och Bullerby världen. Middagen serveras på Söderköpings Brunns restaurang.

Dag 2   Söderköping - Bergsslussar    (60 km)
Efter en god frukost börjar er cykelsemester. I dag ska ni cykla till Bergsslussar, ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se. I Norsholm äter ni en god sommarlunch precis intill Göta kanal på Kapten Billes som drivs av årets Göta kanal entreprenörer. Efter er lunch cyklar ni runt sjön Roxen. Cykelturen går på små skogsvägar utmed sjön, Här går vägarna upp och ner genom skogarna tills man kommer till Bergsslussar som är Göta kanals största turistmagnet. Här sänks och höjs båtarna hela 18 m i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Ni bor på ett av sveriges populäraste vandrarhem. Naturligtvis så delar ni inte rum med några andra.
Middagen äter ni alldeles intill Göta kanal. På kvällarna här kan ni spela golf på deras äventyrsbana.

Dag 3   Bergsslussar - Motala     (40 km)
Efter att ni har ätit frukosten utmed kanalen så är det dags att cykla vidare mot Motala som är dagens slutmål. Ni kommer att cykla förbi åtta dubbelslussar. På denna cykeltur kommer ni att cykla genom en riktig svensk sommar idyll. Ni kommer att uppleva svensk historia på er cykelsemester. Lunchen äter ni i Borensberg innan ni fortsätter till Motala. I Borensberg finns en handdriven sluss. I Motala bor ni på Park hotell.

Dag 4  Motala
I dag hinner ni uppleva Göta kanals huvudstad. Här kan ni t.ex. göra ett besök i Radiomuseet, i Bilmuseét i hamnen och strosa runt i stan.

För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik

Kontaktinformation

Upplevelsepaket
Nygatan 2
54530 Töreboda
Telefon: 0506-12500
Bokning: 0506-12500

E-post: info@upplevelsepaket.se
Hemsida: http://www.upplevelsepaket.se

Öppettider

1/5 - 30/9 2016
Startdagar: måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag.

Prisinformation

Pris/vuxen: 4600 SEK Barn 8-12 år: 3800 SEK Barn 2-7 år: 1700 SEK PS Nu kan du enkelt boka din resa på vår hemsida.

År 2016

Fakta

2 övernattningar på hotell, 1 övernattning på vandrarhem inkl. frukost, 2 lunch, 2 middagar, cykel från 8 år, reparations sats, cykelkarta, färdbeskrivning

{{favourites.count()}}